Energietarieven 2015 gaan dalen

ENERGIE

Consumenten gaan per januari 2015 profiteren van lagere gas en licht prijzen.

Het is nog even afwachten in hoeverre de prijsdalingen in de energiemarkt door de energieleveranciers worden doorgegeven aan de afnemers.

Twee keer per jaar mogen energieleveranciers hun energietarieven wijzigen. Van de drie grootste energieleveranciers gaan Eneco en Essent de tarieven voor klanten die een variabel contract hebben, verlagen per 1 januari 2015. Nuon heeft nog geen besluit genomen. Door het trage economische herstel blijft vraag naar energie achter. Ook de zachte winter van vorig jaar speelt een rol.

De olieprijzen zullen dalen door voorraden die op recordhoogte staan in de VS. en China. Hierin spelen de spanningen in het Midden-Oosten nog wel een grote rol. Als deze spanningen nog groter worden zou dit een klein effect kunnen hebben op de olieprijs.

Goed nieuws voor de consument?

De daling van de prijs van gas en olie is natuurlijk goed nieuws voor de consument. Hoeveel er bespaard kan worden op de energiekosten ligt echter aan de energieleverancier waarvan gas en stroom wordt afgenomen. Huishoudens met een contract voor onbepaalde tijd met variabel tarief zijn nog altijd een stuk duurder uit dan huishoudens die jaarlijks overstappen naar een voordelig jaarcontract.

Het verschil tussen deze contracten kan oplopen tot 450 euro op jaarbasis.

OnlineEnergievergelijker.nl raad iedereen aan om geen ‘slaper’ te worden en jaarlijks over te stappen naar een voordelig energie aanbod. Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier kan je honderden euro’s per jaar besparen. Hiermee kun je vast andere leuke dingen mee doen!