Energie vergelijken

Steeds meer huishoudens krijgen de smaak van het energie vergelijken te pakken. Hoewel niet iedereen ermee te koop loopt, stapte in 2016 toch 17% van de huishoudens over van energieleverancier. En zo gek is dat niet. Kijk maar eens in onze online energievergelijker. Jouw financiële meevaller is al snel zo’n 200-400 euro.

Begin met
vergelijken


Onze garantie

 • Besteed het vergelijken uit – tijdwinst!
 • Extra scherpe energiedeals via ons
 • Elders goedkoper? Wij betalen het verschil terug
 • De beste deals, toegespitst op jouw verbruik
 • Overstapservice + 14 dagen bedenktijd

Overstap cases

Erg makkelijk en duidelijk
Snel geregeld

Erg makkelijk in gebruik en duidelijk. Dat vind ik het belangrijkste van online vergelijken. Ik ben tevreden.

– M. van Diepen, Ridderkerk

Bekijk case

Nieuws

OVERSTAPPEN
record overstappers
Zonnepanelen kopen, huren of leasen. Wat zijn de kosten?

17 juli 2017

Niets is mooier dan zelf duurzame en 100% groene energie opwekken.

Lees meer

Samen energie vergelijken

Energieleveranciers vergelijken kan je aan ons overlaten of zelf doen. Wil jij het in eigen hand houden? Dan bezoek je de websites van energieleveranciers en houd je een lijstje bij met aanbiedingen. Als jouw tijd je lief is, doe je een energievergelijking. Je vult jouw energieverbruik in en je krijgt voor dit verbruik een overzicht van de beste energieprijzen!

Onze energievergelijker stimuleert de concurrentie tussen energieleveranciers. Je kunt bij ons precies zien waar je de goedkoopste energie krijgt. Meer concurrentie betekent meer korting. Stap je over dan profiteer je als nieuwe klant van een welkomstpremie. Soms krijg je ook lage energieprijzen, waardoor jouw maandbedrag lekker omlaag gaat. Niet te vergeten: je maakt gebruik van een gratis overstapservice.

Wat zijn de voordelen van energie vergelijken

Energie vergelijken kost jou niks. Een beetje shoppen kan nooit kwaad. In onze energievergelijker zie jij wat er allemaal speelt in de energiemarkt. Energietarieven vergelijken is voor iedereen interessant, ook voor jou. Misschien ben je nieuwsgierig na de overstap van een familielid. Of je wilt bezuinigen. Wat jouw reden ook is: je energierekening mag altijd lager. Maak een energievergelijking, profiteer van een flinke welkomstkorting en gun jezelf een beter energiecontract!

Jij de korting, de leverancier zekerheid

Jij krijgt als nieuwe klant vaak een welkomstpremie van 100-300 euro. En bij sommige deals zitten ook lage actietarieven voor stroom en gas. Leveranciers kunnen deze kortingen alleen geven als jij voor een bepaalde periode klant blijft. Daarom zijn deze energiedeals vaste energiecontracten van 1 tot 3 jaar. Veel overstappers kiezen voor een 1-jarig energiecontract. Wel de korting, maar geen lange verplichtingen.

Energie vergelijken loont!

Prijzen van energieleveranciers vergelijken levert jou geld op. Dat zegt ook de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Deze overheidsinstantie controleert of er voldoende concurrentie op de energiemarkt is. Uit het laatste onderzoek van ACM blijkt dat huishoudens bij een overstap tot 400 euro besparen.

Hieronder vind je alle voordelen op een rijtje:

 • Grip op jouw energierekening
 • 100% onafhankelijk energie vergelijken
 • Zelf energieprijzen vergelijken verleden tijd
 • De beste deal voor jouw energieverbruik
 • 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas en licht
 • Gemak van de overstapservice

Goedkoper dan bij de energieleverancier

Energieleveranciers hebben zelf al aantrekkelijke aanbiedingen voor nieuwe klanten. Zij doen er tijdens jou energievergelijking vaak nog een schepje bovenop. Om net die ene concurrent voor te blijven en jou als klant te winnen. Daarom is energieprijzen vergelijken altijd in jouw voordeel. Uiteraard vergelijken wij 100% onafhankelijk.

Overstappen naar goedkope energie

Heb jij een goede energiedeal gevonden? Dan kan je deze direct in de energievergelijker aanvragen. Dankzij onze overstapservice wordt jouw huidige leverancier voor jou opgezegd. Bij een variabel energiecontract kan je elk moment overstappen. Heb jij een vast energiecontract? Dan kan je vanaf 8 weken voor de einddatum overstappen. Je merkt weinig van de overstap, alleen de prijs verandert. Je komt nooit zonder gas of stroomleverancier te zitten.

Altijd de laagsteprijsgarantie

Vergelijk energie met een goed gevoel dankzij de laagste prijsgarantie. Mocht hetzelfde energiepakket ergens anders goedkoper zijn, dan betalen wij het verschil netjes terug. We koesteren onze overstappers en wensen jullie de beste welkomstkorting. Want dankzij jou kunnen we onze vergelijkingsservice gratis aanbieden. Jij blij, wij blij. En we geven samen een extra stimulans aan de energiemarkt.

Was de informatie op deze pagina nuttig?
Energie vergelijken
Score: 8.6/10. Op basis van 454 beoordelingen

Alle acties en energieaanbiedingen

Wij nemen in onze energievergelijker alle energie acties en energie aanbiedingen op. Het gaat ons erom dat we jou een goede energiedeal kunnen bieden. Welke energieaanbieder jij kiest, maakt ons niet uit. Wij zijn niet aan een energieaanbieder verbonden en vergeklijken onafhankelijk de energieprijzen.

Alle energieleveranciers onder 1 dak

Bij ons kan je energieprijzen vergelijken van meer dan 35 energieleveranciers. Wij willen dat je zo onafhankelijk mogelijk energieleveranciers kunt vergelijken. Jouw energiekosten zakken, naarmate er meer energieleveranciers meedoen in de strijd om de goedkoopste energieleverancier te zijn.

De leveranciers willen met hun energie aanbieding in onze vergelijker nieuwe energiecontracten verkopen. Staat er een energieleverancier niet tussen? Dan komt dit omdat de energieaanbieder zich richt op bijvoorbeeld een bepaald gebied. Of het energiecontract is simpelweg niet gunstig voor onze bezoekers.

Jouw energieprijs? Groen of grijs?

Duurzame energieleveranciers vergelijken? Of ga je voor de goedkoopste energiemaatschappij? Als je bij ons energie vergelijkt, kan je gebruikmaken van een handige filterfunctie tijdens jou energievergelijking. Kies voor bijvoorbeeld een bepaalde contractduur of een hogere welkomskorting.

Sommige klanten willen graag groene stroom uit eigen land, dan betaal je iets meer voor jouw stroomverbruik. Je kunt natuurlijk kiezen voor grijze energie of het terugleveren van energie, indien jij bijvoorbeeld zelf energie opwekt met zonnepanelen.