Kies de goedkoopste energieleverancier!

Wil je klant worden bij de goedkoopste energieleverancier? Het hangt van jouw energieverbruik af wie dat is. Vul daarom in onze energievergelijker jouw verbruik in. Dan tonen wij jou de goedkoopste energieleverancier op basis van jouw situatie.

Alle energieleveranciers vind je terug in de vergelijker! Een totaal overzicht, wel zo gemakkelijk.

Begin met
vergelijken

eneco logo
nuon logo
essent logo
greenchoice logo
energiedirect logo
oxxio logo

Beoordeeld in onze energievergelijker

eneco logo
7,6
nuon logo
7,7
essent logo
7,5
oxxio logo
7,3
greenchoice logo
8,6
eon logo
7,3
OEV brand

Energie vergelijken zonder
onduidelijkheden, altijd de beste deal

OEV brand

Gratis overstapservice,
nooit zonder gas en stroom

OEV brand
OEV brand

Altijd goedkoper dan direct bij
de energieleverancier

OEV brand

Goedkoper gevonden? Wij betalen
het verschil terug

OEV brand

Alles netjes op de e-mail + 14 dagen
bedenktijd

ACM: 1,25 miljoen huishoudens overgestapt


Uit cijfers van de Autoriteit Consument & Markt blijkt dat het aantal overstappers elk jaar toeneemt. Zo wisselden in 2016 1,25 miljoen huishoudens van energieleverancier, blijkt uit de Energiemonitor van de ACM. Zij bespaarden maximaal 375 euro.

Als je echt voordelig uit wilt zijn, stap je elk jaar over naar de goedkoopste energieleverancier. Wie de goedkoopste energieleverancier is, verschilt soms per dag. Als een leverancier veel nieuwe klanten wil, biedt hij hoge kortingen aan in de vergelijker. Wij stimuleren op deze manier de concurrentie tussen alle energieleveranciers.

goedkoopste energieleverancier vinden

Overstapcases

meer korting dan aanbieders
Doet wat ze moeten doen

Maar vreemd dat ze meer korting kunnen geven dan de aanbieders zelf.

– G. Baak, Leiden

Bekijk case
stap elk jaar over
Snelle besparing

Ik stap elk jaar over, deze site maakt dat heel gemakkelijk!

– J. Veken, Delft

Bekijk case

Is goedkope energie vergelijken nieuw voor je? Dan vind je het misschien nog wat spannend. En misschien vertrouw je het niet. De Autoriteit Consument & Markt doet onderzoek onder huishoudens. Het blijkt dat 17% heel tevreden is en 69% tevreden met de verwerking van de overstap. 11% is noch ontevreden als tevreden. Slechts 4% is ontevreden. Misschien voel je je met deze mooie onderzoeksresultaten veiliger om over te stappen.


Onafhankelijke energievergelijker

Het gaat ons erom dat je via onze vergelijker gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier vindt. Wij krijgen van leveranciers een vergoeding als je via ons overstapt. Zo kunnen wij onze vergelijkingsservice gratis aanbieden. Het maakt voor ons niet uit of je overstapt naar energieleverancier A of B. Wij zijn een onafhankelijke vergelijker. We zijn geen eigendom van een leverancier en hoeven dus niemand voor te trekken.

Alle energieleveranciers onder 1 dak

Bij ons kan je ruim 35 energieleveranciers met elkaar vergelijken. Het gaat om de grote vertrouwde energieleveranciers, maar ook om nieuwkomers op de energiemarkt. Wij streven ernaar om de energievergelijker zo compleet mogelijk te maken. Energieleveranciers bepalen zelf of je bepaalde energiedeals via onze vergelijker kunt afsluiten of niet.

Beoordeel onze website:
Google Beoordelingen
4.8

Doe de gratis rekeningscan


beveiligde lock shield

Deze site maakt gebruik van een beveiligde verbinding

De rekeningscan

Het goedkoopste energiecontract vindt je met de Rekening Scan

Wil je naar een energieaanbieding in de vergelijker overstappen? Om de drempel voor nieuwe klanten zo klein mogelijk te maken, bieden energieleveranciers een gratis overstapservice. Je hoeft zelf jouw energieleverancier niet op te zeggen. Dit regelt de nieuwe energieleverancier voor jou.


Stroom- en gaslevering gaan gewoon door

Overstappen is een administratief proces. Er zijn geen aanpassingen nodig in je aansluitingen voor gas en licht. Je komt dus nooit zonder gas en stroom te zitten. Je kunt ook nooit 2 energieleveranciers tegelijk hebben. Je oude en nieuwe contract sluiten netjes op elkaar aan. Daar zorgen de energieleveranciers voor.

Check je huidige energiecontract

Voordat je overstapt naar de goedkoopste energieleverancier, moet je wel even nakijken of je niet vast zit aan een contract. Heb je zoals de meeste Nederlanders een energiecontract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven? Dan kan je per direct naar de goedkoopste energie overstappen. Heb je nog een vast energiecontract (met einddatum) lopen? Dan kan je pas overstappen als je contract binnen 8 weken afloopt. Stap je eerder over, dan loop je het risico op een overstapboete. Of je loopt de welkomstpremie bij het contract mis.

Goed om te weten: als je wilt verhuizen en overstappen tegelijk, kan je via ons gewoon de goedkoopste energie aanvragen voor je nieuwe woning. Wel moet je bij een verhuizing zelf je huidige energieleverancier opzeggen.


Eigenlijk is het onmogelijk om 1 energieleverancier aan te wijzen als goedkoopste energieleverancier. Wie de goedkoopste energieleverancier van 2017 is, hangt maar net af van de aanbiedingen. De meeste energieaanbiedingen hebben een welkomstpremie voor nieuwe klanten. Bij 1-jarige energiecontracten krijg je er ook vaak actietarieven bij.


Zoeken naar de goedkoopste energieprijzen

Sommige mensen gaan voordat ze bij onze energievergelijker komen eerst zelf op zoek naar de goedkoopste energieleverancier 2017. Zij zoeken bij energieleveranciers de tarieven op en gaan zelf de energieprijzen vergelijken. Let op: het is dan nog maar vraag of je wel goedkope energie afsluit. De laagste energieprijzen zegt niet alles. Ook de hoogte van de vaste leveringskosten (voorheen vastrecht) telt mee. En een energieleverancier met vrij hoge energietarieven, kan toch goedkoop zijn vanwege een enorme welkomstpremie.

Nieuwkomers op energiemarkt

Over het algemeen kan je wel zeggen dat nieuwkomers op de energiemarkt tot de goedkoopste energieleveranciers behoren. Zij willen graag groeien en doen dit via aantrekkelijke energie aanbiedingen. Zij prikkelen de traditionele energieleveranciers om nog eens kritisch naar de tarieven te kijken. Een beetje concurrentie is best goed voor onze energiemarkt. 70% van de markt is in handen van de 4 grootste energieleveranciers.