Goedkoopste Energieleverancier 2020! - 100% laagste prijs

De goedkoopste energieleverancier kiezen

Wij hebben de goedkoopste energieleverancier van 2020 voor je gevonden! De goedkoopste energieleverancier staat bovenaan in onze energievergelijker. Voer je postcode in, vul jouw energieverbruik in of maak een schatting, dan tonen wij jou de goedkoopste energieleverancier op basis van jouw situatie! Overstappen naar goedkope energie is 100% vrijblijvend en met behulp van onze gratis overstapservice.

Alle energieleveranciers vind je terug in de vergelijker! Een totaal overzicht, wel zo gemakkelijk.

Begin met
energie vergelijken

laagste prijsgarantie energie
1Voordeel.. €250,- cadeaukaart
3Voordeel.. €150,-
4Voordeel.. € 300,-
Laatste update: 21.06.2024. Berekend op basis van gemiddeld verbruik (ACM).Alle energieleveranciers vergelijken? Vul dan snel onze energievergelijker in.
2Voordeel.. € 350,-
3Voordeel.. € 150,-
4Voordeel.. € 200,-
Laatste update: 21.06.2024. Berekend op basis van gemiddeld verbruik (ACM).Alle energieleveranciers vergelijken? Vul dan snel onze energievergelijker in.

Zojuist overgestapt

Goedkoopste energieleverancier 2019

Eigenlijk is het onmogelijk om 1 energieleverancier aan te wijzen als goedkoopste energieleverancier. Of je nou in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam of Utrecht woont. Wie de goedkoopste energieleverancier van 2019 is, hangt maar net af van de aanbiedingen. De meeste energieaanbiedingen hebben een welkomstpremie voor nieuwe klanten. Bij 1-jarige energiecontracten krijg je er ook vaak actietarieven bij.


Zoeken naar de goedkoopste energieprijzen

Sommige mensen gaan voordat ze bij onze energievergelijker komen eerst zelf op zoek naar de goedkoopste energieleverancier 2019. Zij zoeken bij energieleveranciers de tarieven op en gaan zelf de energieprijzen vergelijken. Let op: het is dan nog maar de vraag of je wel echt goedkope energie afsluit. De laagste energieprijzen zegt niet alles. Ook de hoogte van de vaste leveringskosten (voorheen vastrecht) telt mee. En een energieleverancier met vrij hoge energietarieven, kan toch goedkoop zijn vanwege een enorme welkomstpremie.

Nieuwkomers op energiemarkt

Over het algemeen kan je wel zeggen dat nieuwkomers op de energiemarkt tot de goedkoopste energieleveranciers behoren. Zij willen graag groeien en doen dit via aantrekkelijke energie aanbiedingen. Zij prikkelen de traditionele energieleveranciers om nog eens kritisch naar de tarieven te kijken. Een beetje concurrentie is best goed voor onze energiemarkt. 70% van de markt is in handen van de 4 grootste energieleveranciers.


Is goedkope energie vergelijken nieuw voor je? Dan vind je het misschien nog wat spannend. En misschien vertrouw je het niet. De Autoriteit Consument & Markt doet onderzoek onder huishoudens. Het blijkt dat 17% heel tevreden is en 69% tevreden met de verwerking van de overstap. 11% is noch ontevreden als tevreden. Slechts 4% is ontevreden. Misschien voel je je met deze mooie onderzoeksresultaten veiliger om over te stappen.


Onafhankelijke energievergelijker

Het gaat ons erom dat je via onze vergelijker gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier vindt. Wij krijgen van leveranciers een vergoeding als je via ons overstapt. Zo kunnen wij onze vergelijkingsservice gratis aanbieden. Het maakt voor ons niet uit of je overstapt naar energieleverancier A of B. Wij zijn een onafhankelijke vergelijker. We zijn geen eigendom van een leverancier en hoeven dus niemand voor te trekken. Jij kiest dus helemaal zelf bij welke energie aanbieder jij zelf klant wilt worden.

Alle energieleveranciers onder 1 dak

Bij ons kan je ruim 35 energieleveranciers met elkaar vergelijken. Het gaat om de grote vertrouwde energieleveranciers, maar ook om nieuwkomers op de energiemarkt. Wij streven ernaar om de energievergelijker zo compleet mogelijk te maken. Energieleveranciers bepalen zelf of je bepaalde energiedeals via onze vergelijker kunt afsluiten of niet.


Doe de gratis rekeningscan


beveiligde lock shield

Deze site maakt gebruik van een beveiligde verbinding

De rekeningscan

Het goedkoopste energiecontract vindt je met de Rekening Scan

Wil je naar een energieaanbieding in de vergelijker overstappen? Om de drempel voor nieuwe klanten zo klein mogelijk te maken, bieden energieleveranciers een gratis overstapservice. Je hoeft zelf jouw energieleverancier niet op te zeggen. Dit regelt de nieuwe energieleverancier voor jou.


Stroom- en gaslevering gaan gewoon door

Overstappen van energie aanbieder is een administratief proces. Er zijn geen aanpassingen nodig in je aansluitingen voor gas en licht. Je komt dus nooit zonder gas en stroom te zitten. Je kunt ook nooit 2 energieleveranciers tegelijk hebben. Je oude en nieuwe contract sluiten netjes op elkaar aan. Daar zorgen de energieleveranciers voor.

Check je huidige energiecontract

Voordat je overstapt naar de goedkoopste energieleverancier, moet je wel even nakijken of je niet vast zit aan een contract. Heb je zoals de meeste Nederlanders een energiecontract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven? Dan kan je per direct naar de goedkoopste energie overstappen. Heb je nog een vast energiecontract (met einddatum) lopen? Dan kan je pas overstappen als je contract binnen 8 weken afloopt. Stap je eerder over, dan loop je het risico op een overstapboete. Of je loopt de welkomstpremie bij het contract mis.

Goed om te weten: als je wilt verhuizen en overstappen tegelijk, kan je via ons gewoon de goedkoopste energie aanvragen voor je nieuwe woning. Wel moet je bij een verhuizing zelf je huidige energieleverancier opzeggen.


OEV brand

Energie vergelijken zonder
onduidelijkheden, altijd de beste deal

OEV brand

Gratis overstapservice,
nooit zonder gas en stroom

OEV brand
OEV brand

Altijd goedkoper dan direct bij
de energieleverancier

OEV brand

Goedkoper gevonden? Wij betalen
het verschil terug

OEV brand

Alles netjes op de e-mail + 14 dagen
bedenktijd

ACM: 1,25 miljoen huishoudens overgestapt


Uit cijfers van de Autoriteit Consument & Markt blijkt dat het aantal overstappers elk jaar toeneemt. Zo wisselden in 2016 1,25 miljoen huishoudens van energieleverancier, blijkt uit de Energiemonitor van de ACM. Zij bespaarden maximaal 375 euro.

Als je echt voordelig uit wilt zijn, stap je elk jaar over naar de goedkoopste energieleverancier. Wie de goedkoopste energieleverancier is, verschilt soms per dag. Als een leverancier veel nieuwe klanten wil, biedt hij hoge kortingen aan in de vergelijker. Wij stimuleren op deze manier de concurrentie tussen alle energieleveranciers.

goedkoopste energieleverancier vinden

Overstapcases

meer korting dan aanbieders
Doet wat ze moeten doen

Maar vreemd dat ze meer korting kunnen geven dan de aanbieders zelf.

– G. Baak, Leiden

Bekijk case
stap elk jaar over
Snelle besparing

Ik stap elk jaar over, deze site maakt dat heel gemakkelijk!

– J. Veken, Delft

Bekijk case

Wie is de goedkoopste energiemaatschappij?

Er is helaas niet één goedkoopste energieleverancier in 2019. Dit variert en is afhankelijk van je persoonlijke situatie; energieverbruik en adres. Voor ieder huishouden kan dit verschillen omdat het energieverbruik anders is. Daarnaast moet je verder kijken dan alleen de energietarieven, deze bepalen namelijk maar voor een gedeelte de uiteindelijke energierekening. Zoals je op de jaarrekening van je huidige energiemaatschappij kunt zien, wordt het totaal van de energiekosten ook bepaald door; energietarieven vermenigdvuldigd met het verbruik, leveringskosten voor stroom en gas, welke bestaan uit een vast en verbruiksafhankelijk gedeelte. Daarnaast bieden veel leveranciers een welkomstpremie aan bij overstappen. In 2019 lopen de welkomstpremies gezien de stijgende energieprijzen hoog op. De goedkoopste energieleverancier 2019 staat bovenin de vergelijker.

Kortom het is best een ingewikkelde berekening, zeker met zoveel energie aanbieders. Gelukkig hoef je de berekening niet zelf te doen; dat doet onze energievergelijker voor je. Het enige dat jij moet doen is je postcode, huisnummer en energieverbruik zo precies mogelijk invullen. Wij maken de berekening, vervolgens kies je uit de resultaten de energieleverancier die jou het beste aanbod doet en sluit binnen enkele minuten het nieuwe energiecontract af.

Onafhankelijke, eerlijke vergelijking

Ook wij willen het goedkoopste energiecontract voor jou! Het is goed om te weten dat wij niet aan een bepaalde leverancier verbonden zijn. Wij maken enkel de berekening en laten de uiteindelijke keuze aan jou over. Per afgesloten contract ontvangen wij een vergoeding, maar deze is voor iedere energieleverancier hetzelfde.

Was de informatie op deze pagina nuttig?
Goedkoopste energieleverancier
Score: 8.9/10. Op basis van 1136 beoordelingen

Wie is de goedkoopste stroomleverancier?

Om uit te vinden waar je het voordelist uit bent voor stroom, is het goed om te weten uit welke componenten de stroomkosten bestaan. De kosten voor stroom zijn opgebouwd uit de volgende posten;

 • Stroomtarieven per KWH, bestaande uit:
  • Leveringskosten
  • BTW
  • Energie belasting
  • Opslag Duurzame energie
 • Leveringskosten vast
 • Netbeheerkosten, maar deze worden bepaald door de netbeheerder en zijn bij alle leveranciers gelijk

Als je dus op zoek bent naar een nieuwe energiemaatschappij voor elektra, is het belangrijk om je niet dood te staren op het tarief per KWH, want dat kan kunstmatig laag gehouden worden door hogere vaste leveringskosten. Daarnaast krijgen nieuwe klanten ook een welkomstkorting. Uiteindelijk gaat het om het totaal van de kosten, dus reken altijd het totaal van de kosten uit met behulp van een energievergelijker. Zorg dat je jouw verbruik zo precies mogelijk invult.

Stroomkosten relatief klein aandeel energierekening

Als je ook gas verbruikt, is het belangrijk om ook daar op te letten op de tarieven. Bij een gemiddeld energieverbruik, bepalen de kosten voor gas namelijk het grootste gedeelte de energierekening. Alleen wanneer de verwarming van je woning is geregeld met bijvoorbeeld stadsverwarming, is stroom de grootste (en soms de enige) kostenpost op de energierekening.

Groene stroom iets minder goedkoop!

Mocht het milieu een belangrijk thema voor je zijn, dan wil je waarschijnlijk dat stroom is opgewekt uit duurzame energiebronnen. In onze vergelijking kan je per product zien of de stroom uit hernieuwbare bronnen is opgewekt, of dat het grijze stroom betreft. Groene stroom is doorgaans iets duurder dan grijze stroom, maar vaak scheelt het niet veel.


Wie is de goedkoopste gasleverancier?

Voor veel Nederlandse huishoudens zijn de kosten voor gas bepalend voor het totaal van de energierekening. Ongeveer 60-75% van de energiekosten is toe te schrijven aan het gasverbruik. Daarom wil je een zo goedkoop mogelijke levancier voor gas hebben. Verder is het goed om te weten dat de kosten voor gas bestaan uit:

 • Gastarieven gas per m3, bestaande uit:
  • Leveringskosten
  • BTW
  • Energie belasting
  • Opslag Duurzame energie
 • Leveringskosten vast
 • Netbeheerkosten, maar deze worden bepaald door de netbeheerder en zijn bij alle leveranciers gelijk

Wanneer je op zoek gaat naar een goedkopere leverancier van gas, dan is het belangrijk naar het tarief per m3 ook te kijken of de vaste leveringskosten niet veel hoger zijn dan bij je voorgaande leverancier. Daarnaast heb je natuurlijk ook te maken met stroomkosten. Hoewel dat vaak een relatief klein aandeel van het totaal van de kosten betreft, is het goed om in de gaten te houden of voordelige gastarieven niet teniet gedaan worden door hogere kosten voor stroom.