Zonnepanelen Kopen? Vergelijk Zonnepaneel Specialisten & Bespaar 60%

Zonnepanelen kopen

Zonnepanelen kopen? Steeds meer consumenten plaatsen zonnepanelen. Dit komt voornamelijk door de dalende kosten om zelf energie op te wekken. Door het plaatsen van zonnepanelen op het dak van je woning profiteer je van een lagere energierekening.

Met onze zonnepanelenvergelijker kun je eenvoudig de kosten van zonnepanelen vergelijken en kiezen tussen de best aangeschreven installateurs. Begin hieronder direct met zonnepanelen vergelijken.

Ontvang gratis offertes van 6 zonnepaneel specialisten

eneco logo
nuon logo
essent logo
greenchoice logo
energiedirect logo
oxxio logo

Beoordeeld in onze energievergelijker

eneco logo
7,6
nuon logo
7,7
essent logo
7,5
oxxio logo
7,3
greenchoice logo
8,6
eon logo
7,3
OEV brand

Zonnepanelen vergelijken zonder
onduidelijkheden, altijd de beste deal

OEV brand

Vergelijk gratis,
6 specialisten uit jouw regio

OEV brand
OEV brand

Altijd goedkoper dan direct bij
de leverancier zelf

OEV brand

Goedkoper gevonden? Wij betalen
het verschil terug

OEV brand

Alles netjes binnen 24 uur
op de mail

Zonnepanelen huren of kopen

Niets is mooier dan zelf duurzame en groene energie opwekken, maar niet iedereen heeft het nodige budget om zonnepanelen te kopen. Het tegenwoordig zelfs mogelijk om zonnepanelen te huren of te leasen.

Per leverancier verschilt het wat de kosten zijn voor het kopen of huren van zonnepanelen. Ook weten de meeste mensen niet wat het plaatsen van zonnepanelen nou daadwerkelijk kan opleveren.

Om je keuze gemakkelijker te maken kan je op deze pagina alle voor- en nadelen vinden.

Zonnepanelen kopen prijs

Voor het kopen van 10 zonnepanelen ben je gemiddeld tussen de 4400,- en de 5000,- euro kwijt. Ook komen er bijkomende kosten voor het plaatsen van de zonnepanelen. De 10 zonnepanelen leveren ongeveer een besparing op van 400,- euro op jaarbasis. Ook is het mogelijk om bij IKEA zonnepanelen te kopen. Klik hier voor meer informatie.

Zonnepanelen kopen is heel eenvoudig bij ons. Als je een offerte aanvraagt krijg je binnen 24 uur 6 verschillende offertes van installateurs uit jouw regio. Zo heb je direct een mooi overzicht van de verschillende kosten. Als je wilt kunt je naast zonnepanelen kopen ook kiezen voor aanvullende groene energie tegen een scherp tarief! Om hier ook gebruik van te maken kun je direct meedoen in onze energievergelijker en kiezen voor groene stroom. Zo bespaar je nog meer!

Waar moet je op letten?

Als je zonnepanelen wil kopen dan is het belangrijk om je vooraf goed te oriënteren. Het gaat immers om een duurzame investering voor langere termijn. Financieel is het een stap in de goede richting omdat het de beste investering is die je kunt doen. Maar daarnaast is het ook een goede inverstering omdat je overstapt op 100% groene stroom die je zelf opwekt. Let bij zonnepanelen vergelijken goed op de volgende punten:

  • Eerlijke en transparante prijsvergelijking
  • De soorten zonnepanelen die beschikbaar zijn
  • De opbrengst van de zonnepanelen en terugverdientijd
  • Het rendement van de zonnepanelen
  • Alles over de bijkomende btw-teruggave

Zelf stroom opwekken?

Ben je benieuwd wat voor jouw huis de mogelijkheden zijn om zelf via zonnepanelen stroom op te wekken? Vraag dan nu vrijblijvend 6 offertes aan met onze zonnepanelenvergelijker.


Was de informatie op deze pagina nuttig?
Zonnepanelen kopen
Score: 9.4/10. Op basis van 129 beoordelingen

Zonnepanelen huren

Zonnepanelen huren kost je voor 10 zonnepanelen tussen de 40,- en 60,- euro per maand. Omdat je gaat huren van een energiebedrijf nemen zij de kosten voor het plaatsen van de zonnepanelen geheel op eigen rekening.

Dit gaat dan om installatiekosten, transportkosten, bedrading, de omvormer en in sommige gevallen een nieuwe elektriciteitskast. In principe plaatst het energiebedrijf de zonnepanelen op je dak en maakt jij daar gebruik van.

Zonnepanelen huren of kopen?

Bij het kopen van 10 zonnepanelen (t.w.v. 4.700,- euro) heb je na 10 jaar de investering terugverdient. Daarentegen heb je bij het huren van 10 zonnepanelen de maandelijke kosten binnen 12 jaar terugverdient maar hoef je niet in 1 keer een grote investering te doen.

Dit maakt het voor veel mensen makkelijker om over te stappen op zonnepanelen. Dit is natuurlijk heel positief want des te meer mensen duurzame energie opwekken of afnemen des te beter voor het milieu!

Zonnepanelen operationele lease

Zonnepanelen huren en operationele lease zijn praktisch gelijk en vallen onder het mom ‘zonnepanelen huren’. Hierbij blijft de verhuurder eigenaar van de zonnepanelen en betaalt de huurder maandelijkse kosten voor een bepaalde periode.

Na die periode heeft de huurder de mogelijkheid om de zonnepanelen tegen een marktconforme prijs over te nemen. Het overnemen van de zonnepanelen is dus niet verplicht en er is bij deze vorm ook geen sprake van een lening.

Zonnepanelen financial lease

Bij deze vorm is er sprake van een lening. De leasenemer wordt dus direct de eigenaar van de zonnepanelen en kan direct profiteren van subsidies en BTW-aftrek op zonnepanelen. Let op: Bij financial lease worden vaak hoge rentekosten in rekening gebracht die het voordeel van de zonnepanelen lager maken.