Zonnepanelen huren, kopen of leasen?

ENERGIE

Niets is mooier dan zelf duurzame en groene energie opwekken, maar niet iedereen heeft het nodige budget om zonnepanelen te kopen. Gelukkig is het tegenwoordig zelfs mogelijk om zonnepanelen te huren of te leasen.

Per leverancier verschilt het wat de kosten zijn voor het kopen of huren van zonnepanelen. Ook weten de meeste mensen niet wat het plaatsen van zonnepanelen nou daadwerkelijk kan opleveren.

Om je keuze gemakkelijker te maken kan je op deze pagina alle voor- en nadelen vinden.

Toch maar zonnepanelen kopen?

Voor het kopen van 10 zonnepanelen ben je gemiddeld tussen de 4400,- en de 5000,- euro kwijt. Ook komen er bijkomende kosten voor het plaatsen van de zonnepanelen. De 10 zonnepanelen leveren ongeveer een besparing op van 400,- euro op jaarbasis.

Wil je zonnepanelen kopen? Dan kan je de kosten drukken door te kiezen voor de scherpste offerte. Je kunt er ook voor kiezen om eerst offertes aan te vragen. Dit kan kosteloos via het onderstaand formulier. Wil je offertes om zonnepanelen te huren? Lees dan verder.

Offerte zonnepanelen ‘kopen’

Zonnepanelen huren?

Bij het kopen van 10 zonnepanelen (t.w.v. 4.700,- euro) heb je na 10 jaar de investering terugverdient. Daarentegen heb je bij het huren van 10 zonnepanelen de maandelijke kosten binnen 12 jaar terugverdient maar hoef je niet in 1 keer een grote investering te doen.

Dit maakt het voor veel mensen makkelijker om over te stappen op zonnepanelen. Dit is natuurlijk heel positief want des te meer mensen duurzame energie opwekken of afnemen des te beter voor het milieu!

Beoordeel de informatie op deze pagina:
Zonnepanelen huren, kopen of leasen?
Score: 10/10. Op basis van 73 beoordelingen

Zonnepanelen huren

Zonnepanelen huren kost je voor 10 zonnepanelen tussen de 40,- en 60,- euro per maand. Omdat je gaat huren van een energiebedrijf nemen zij de kosten voor het plaatsen van de zonnepanelen geheel op eigen rekening.

Dit gaat dan om installatiekosten, transportkosten, bedrading, de omvormer en in sommige gevallen een nieuwe elektriciteitskast. In principe plaatst het energiebedrijf de zonnepanelen op je dak en maakt jij daar gebruik van.

Zonnepanelen operationele lease

Zonnepanelen huren en operationele lease zijn praktisch gelijk en vallen onder het mom ‘zonnepanelen huren’. Hierbij blijft de verhuurder eigenaar van de zonnepanelen en betaalt de huurder maandelijkse kosten voor een bepaalde periode.

Na die periode heeft de huurder de mogelijkheid om de zonnepanelen tegen een marktconforme prijs over te nemen. Het overnemen van de zonnepanelen is dus niet verlicht en er is bij deze vorm ook geen sprake van een lening.

Zonnepanelen financial lease

Bij deze vorm is er sprake van een lening. De leasenemer wordt dus direct de eigenaar van de zonnepanelen en kan direct profiteren van subsidies en BTW-aftrek op zonnepanelen. Let op: Bij financial lease worden vaak hoge rentekosten in rekening gebracht die het voordeel van de zonnepanelen lager maken.