energieprijzenbanner

Gemiddeld energieverbruik

Ben je van plan over te stappen naar een nieuwe energieleverancier? Of misschien wil je weten wat jouw gemiddeld energieverbruik is omdat je van plan bent zonnepanelen aan te schaffen? Wij vertellen jou wat je energieverbruik is.

Begin met
vergelijken


Gegarandeerd de beste prijs

OEV brand

100% onafhankelijk vergelijken

huisje

Alle energieleveranciers onder één dak

verlichting

Nergens goedkoper

energiecontract

Onze overstapservice regelt jouw overstap

nooit zonder stroom

Kom nooit zonder stroom te zitten

Gemiddeld energieverbruik per huishouden

Het gemiddeld energieverbruik verschilt per huishouden, vul dus niet zomaar wat in. Het energieverbruik van een gezin met twee kinderen verschilt namelijk heel veel met die van een tweepersoons huishouden. Voor een snelle indicatie van jouw gemiddeld energieverbruik kan je het onderstaande tabel gebruiken.

Wil je weten wat jouw gemiddeld energieverbruik is omdat jij jezelf wilt aanmelden bij een nieuwe energieleverancier? Dan is het misschien handiger om onze ‘energieverbruik calculator’ in te vullen. Deze calculator is iets nauwkeuriger en houdt meer rekening met jouw woonsituatie. Zo wordt er rekening gehouden met het type woning. Van appartement, tot een vrijstaande woning.

Gemiddeld stroomverbruik in kWh
1 persoons huishouden 1900
2 persoons huishouden 3050
3 persoons huishouden 4050
4 persoons huishouden 4250
5 persoons huishouden 4450
Gemiddeld 3100
Gemiddeld gasverbruik in m3
Vrijstaande woning 2050
Hoekwoning 1575
Maisonette 1425
Tussenwoning 1175
Flat / appartement 875
Gemiddeld 1300

Energieverbruik laag maar kosten nu hoog?

Als je weet wat jouw gemiddeld energieverbruik is, kan je ook gaan shoppen tussen verschillende energieleveranciers om zo de goedkoopste energiepakketten met elkaar te vergelijken. Het klinkt misschien maf, maar energie vergelijken helpt je gemiddeld toch 200,- per jaar te besparen.

Ben je nog steeds van mening dat je teveel betaald? Dat vinden wij ook. Dit ligt niet aan de energieleveranciers, want de gemiddelde energietarieven liggen zo laag als maar kan zijn. Veel energieleveranciers maken zelfs verlies op nieuwe klanten zoals jij, in de hoop dat je de komende paar jaren nog als een trouwe hond, energie blijft afnemen. Maar waar hebben die hoge kosten dan mee te maken? Met de energiebelasting!

Wat je gemiddelde energieverbruik ook is, iedereen moet energiebelasting betalen. Nu denken velen dat dit gaat om de 21% BTW die je normaal moet afdragen, maar dat is niet waar! Bovenop de 21% BTW wordt namelijk een extra heffing toegepast. Hierdoor betalen wij als consumenten gemiddeld 1/3 van de energierekening aan belasting. Zo kom je met de energiebelasting en de BTW als gauw uit op zo een 50% van je energierekening die rechtstreeks in de staatskas verdwijnt.

Niet eens met de energiebelasting? Of meer lezen? Kijk dan op de website van Rijksoverheid. Weet jij trouwens wat je gemiddeld energieverbruik is? Vul dan gelijk de gegevens in en vergelijk de goedkoopste of groenste energiepakketten. Je vergelijkt 100% onafhankelijk en kan altijd gebruik maken van de laagste prijsgarantie, want je hebt toch 14 dagen bedenktijd!

Het team van Onlineenergievergelijker.nl