Energiekosten berekenen 2020? De 100% goedkoopste van 2020!


Energiekosten

Veel mensen betalen hun energiekosten zonder er bij stil te staan. Besparen op energiekosten in 2020? Zij zijn liever lui dan moe. Voor u zijn misschien lage energiekosten wel van belang. Omdat u een kritische consument en graag wilt bezuinigen op uw vaste lasten. Energiekosten vergelijken doet u eenvoudig met onze online energievergelijker.

Lees meer over verwachting energieprijzen 2020. Maak daarnaast je vergelijking en profiteer van de 100% laagste prijsgarantie.

Begin met
energie vergelijken

Goedkoopste energieleverancier 2019
1 Voordeel. € 250,-
2 Voordeel. € 150,-
3 Voordeel. € 175,-
4 Voordeel. € 300,-
Laatste update: 27.02.2020. Berekend op basis van gemiddeld verbruik (ACM). Alle energieleveranciers vergelijken? Vul dan snel onze energievergelijker in.
1 Voordeel. € 300,-
2 Voordeel. € 325,-
3 Voordeel. € 175,-
4 Voordeel. € 100,-
Laatste update: 27.02.2020. Berekend op basis van gemiddeld verbruik (ACM). Alle energieleveranciers vergelijken? Vul dan snel onze energievergelijker in.

Zojuist overgestapt

Een Nederlands huishouden verbruikt gemiddeld 1470 m3 gas en 3000 kWh stroom per jaar. Dit verbruikt levert 1750 euro aan gemiddelde energiekosten op (op basis van prijspeil 2018). Hiervan is 980 euro voor het gasverbruik en 630 euro voor het stroomverbruik. Bron: Milieu Centraal

De gemiddelde energiekosten per maand zijn dan 146 euro.


Als je de goedkoopste stroomleverancier wilt, moet je jezelf niet te veel focussen op de prijs per kWh. Je betaal namelijk ook nog vaste leveringskosten (voorheen vastrecht). De hoogte hiervan hangt niet af van uw verbruik. En een leverancier met een laag stroomtarief per kWh kan stiekem duur zijn door hoge vaste leveringskosten. Ook een eventuele welkomstpremie is een belangrijke factor. Als u energiekosten wilt vergelijken, kijkt u dus het beste naar het totaalbedrag van een energieaanbieding.

Verder bestaan uw stroomkosten uit btw, netwerkkosten, energiebelasting en opslag duurzame energie. Maar op deze factoren kunt u geen invloed uitoefenen als u uw energiekosten wilt verlagen.


Doe de gratis rekeningscan


beveiligde lock shield

Deze site maakt gebruik van een beveiligde verbinding

De rekeningscan

Het goedkoopste energiecontract vindt je met de Rekening Scan

De energiekosten voor gas nemen het grootste aandeel in op uw energierekening. Gemiddeld is 80% van het gasverbruik voor het verwarmen van het huis. En 20% naar het opwarmen van water. Ook bij gas moet u niet alleen kijken naar de energieprijzen per m3, maar ook naar de vaste leveringskosten. En er zijn de btw, netwerkkosten, energiebelasting en opslag duurzame energie die u op uw energierekening tegenkomt en helaas voor lief moet nemen.

Gelukkig hoeft u niet zelf de kosten van gas en stroom te berekenen. Ook hiervoor kunt u onze energievergelijker voor gebruiken. De goedkoopste gaskosten en stroomkosten zijn zo gevonden.


OEV brand

Energiekosten verlagen zonder
onduidelijkheden, altijd de beste deal

OEV brand

Gratis overstapservice,
nooit zonder gas en stroom

OEV brand
OEV brand

Altijd goedkoper dan direct bij
de energieleverancier

OEV brand

Goedkoper gevonden? Wij betalen
het verschil terug

OEV brand

Alles netjes op de e-mail + 14 dagen
bedenktijd

ACM: 1,25 miljoen huishoudens vergelijken energiekosten!


Uit cijfers van de Autoriteit Consument & Markt blijkt dat het aantal overstappers elk jaar toeneemt. Zo wisselden in 2018 1,25 miljoen huishoudens van energieleverancier, blijkt uit de Energiemonitor van de ACM. Zij bespaarden maximaal 375 euro.

Wil je in 2019 nog meer besparen op je energiekosten? Vergelijk energieprijzen van 2019 dan in onze energievergelijker. Wie de goedkoopste energieleverancier is, verschilt soms per dag. Als een leverancier veel nieuwe klanten wil, staan er hogere kortingen in de vergelijker. Check hier de goedkoopste energieleverancier 2019.

goedkoopste energieleverancier vinden

Overstapcases

meer korting dan aanbieders
Doet wat ze moeten doen

Maar vreemd dat ze meer korting kunnen geven dan de aanbieders zelf.

– G. Baak, Leiden

Bekijk case
stap elk jaar over
Snelle besparing

Ik stap elk jaar over, deze site maakt dat heel gemakkelijk!

– J. Veken, Delft

Bekijk case

Hoe pak je het aan?

Als je een nieuwe woning betrekt wil je ongetwijfeld de energiekosten berekenen. Welk maandbedrag aan energiekosten staat je te wachten? Of wil je juist je huidige energiekosten eens goed onder de loep nemen? Onze energievergelijker staat in ieder geval voor je klaar. Wat kun je verwachten?

Op basis van je energieverbruik

Als je met onze vergelijker je energiekosten wilt berekenen, moet eerst duidelijk zijn wat je uitgangspositie is. Pak daarom je laatste energierekening erbij. Soms is het hiervoor nodig om in te loggen op de website van uw energieleverancier. Schrijf je energieverbruik en energiekosten op.

Was de informatie op deze pagina nuttig?
Energiekosten
Score: 9.1/10. Op basis van 116 beoordelingen


Energiekosten vergelijken

Vul het verbruik van je huishouden en je adres in en je ziet een overzicht van de beste energiedeals van dit moment. Bij elke aanbieding tonen we de jaarlijkse kosten. Als je wilt kun je ook de tarieven voor stroom en gas inzien, zodat je een goed beeld krijgt van de energiekosten.

Geef je wensen aan

In de vergelijker kun je desgewenst aangeven dat je duurzame energie wilt of dat je een voorkeur hebt voor een bepaald soort contract.


Check: kun je vrij overstappen?

Heb je een energiecontract gevonden waarmee je je energiekosten kunt verlagen? Kijk dan nog even na of je vrij bent om over te stappen. Als je een contract met een einddatum hebt, kun je pas binnen 2 maanden voor de einddatum een nieuw energiecontract afsluiten. Bij een energiecontract voor onbepaalde tijd (zonder einddatum) kun je elk moment dat je wilt overstappen.

Handige overstapservice

Na het afsluiten van een energiecontract in de vergelijker, heb je eerst 14 kalenderdagen bedenktijd. Hierna zegt je nieuwe energieleverancier je huidige energiecontract voor je af. De overstap wordt dan in gang gezet. De levering van gas en stroom wordt niet onderbroken.Na een geslaagde overstap is het natuurlijk genieten geblazen van je lage energiekosten. Of van de energiepremie die je in het vooruitzicht hebt.