Gas En Licht Vergelijken - Tot €500 Cashback Op Gas Water & Licht

Gas en licht vergelijken

Gas en licht vergelijken en kijken wie de goedkoopste energieleverancier is op jouw adres is om meerdere redenen een lastige taak, maar gelukkig hoeft dit niet lang meer het geval te zijn.

Met de online energievergelijker kan je gemakkelijk goedkope energie vinden en de behoefte van jezelf en jouw gezin aan gas en licht berekenen.

Begin met
vergelijken

laagste prijsgarantie energie
ACTIE LOOPT NOG
20Dagen 02Uren 59Min. 47Sec.
eneco logo
nuon logo
essent logo
greenchoice logo
energiedirect logo
oxxio logo

Beoordeeld in onze energievergelijker

eneco logo
7,6
nuon logo
7,7
essent logo
7,5
oxxio logo
7,3
greenchoice logo
8,6
eon logo
7,3
OEV brand

Energie vergelijken zonder
onduidelijkheden, altijd de beste deal

OEV brand

Gratis overstapservice,
nooit zonder gas en stroom

OEV brand
OEV brand

Altijd goedkoper dan direct bij
de energieleverancier

OEV brand

Goedkoper gevonden? Wij betalen
het verschil terug

OEV brand

Alles netjes op de e-mail + 14 dagen
bedenktijd

Overstapcases

meer korting dan aanbieders
Doet wat ze moeten doen

Maar vreemd dat ze meer korting kunnen geven dan de aanbieders zelf.

– G. Baak, Leiden

Bekijk case
stap elk jaar over
Snelle besparing

Ik stap elk jaar over, deze site maakt dat heel gemakkelijk!

– J. Veken, Delft

Bekijk case

Gas water licht kosten 2018

Gas water licht kosten vergelijken bij verschillende leveranciers kan een behoorlijk lastige klus zijn. Niet alle leveranciers noteren hun prijzen voor gas, water en licht op dezelfde manier.

Daarnaast is voor ieder gezin de behoefte aan deze drie hulpbronnen verschillend. Een alleenstaande man verbruikt veel minder dan een gezin met drie kinderen. Daarom zullen voor deze twee huishoudens ook verschillende gas en licht leveranciers voordeliger zijn.

Zorgeloos overstappen van gas en licht

De Online Energievergelijker helpt je over deze problemen heen komen. Bij ons hoeft de prijzen van gas, water en licht berekenen niet door jouw gedaan te worden. Wij vinden goedkoper energie voor je en doen al het werk. Op onze website hoef je alleen maar de relevante gegevens in te vullen en de berekeningen worden dan voor je gedaan.

Daarna kan je energie vergelijken bij verschillende aanbieders om zo de goedkoopste aanbieder tussen alle andere uit te pikken. Water, gas en licht vergelijken wordt zo gemakkelijker dan ooit! Wanneer je op onze website de gas en licht tarieven van jouw huidige energieleverancier vergelijkt met de concurrentie, is de kans groot dat je ontdekt dat je veel goedkoper uit kunt zijn door over te stappen.

Was de informatie op deze pagina nuttig?
Gas en licht vergelijken
Score: 8.6/10. Op basis van 513 beoordelingen

Doe de gratis rekeningscan


beveiligde lock shield

Deze site maakt gebruik van een beveiligde verbinding

De rekeningscan

Het goedkoopste energiecontract vindt je met de Rekening Scan

Looptijd energiecontract

Wat bij het overstappen energie het belangrijkste is om te weten, is hoe lang jouw energiecontract bij jouw huidige energieleverancier loopt. De meeste gas en licht leveranciers sluiten contracten af met een duur tussen de 1 en 3 jaar.

Als de duur van jouw energiecontract verlopen is, kan je in principe zonder problemen overstappen naar een andere energieleverancier. Wanneer het contract bij jouw oudere leverancier nog loopt, moet je het contract uitzitten of een overstapboete betalen. De hoogte van deze boete verschilt per energieleverancier, maar ligt meestal tussen € 50 en € 150.

Soms kan het overstappen naar een andere energieleverancier zo voordelig zijn, dat je de boete voor het overstappen kunt betalen en alsnog goedkoper uit kunt zijn. De meeste gas en licht leveranciers bieden een welkomstpremie aan die in de meeste gevallen de boete opdekt.

Hoe werkt de overstap

Overstappen naar een andere aanbieder is zeer eenvoudig; na het invullen van je aanvraag op deze website, zal je nieuwe energieleverancier het contract bij je oude leverancier opzeggen. Je hoeft daar zelf geen actie meer voor te ondernemen. Let op: bij een verhuizing moet je wél zelf je oude energiecontract opzeggen. Na 1 à 2 weken ontvang je een werkomstbericht van je nieuwe leverancier van gas en licht. Je nieuwe leverancier zal je vervolgens vragen om je meterstanden door te geven. Doe dit zo snel mogelijk om te voorkomen dat het gebaseerd wordt op een schatting.Wat is gas water licht en waarom aanbieders vergelijken?

In de volksmond wordt gas water licht vaak gebruikt om de vaste lasten voor energie en water aan te duiden. Voor wat betreft gas en licht is het mogelijk om te vergelijk en zelf een leverancier te kiezen. Zo kan je profiteren van voordeligere energietarieven en welkomstkortingen. Voor wat betreft de watervoorziening zit je gebonden aan de netbeheerder je kunt geen waterleveranciers vergelijken en overstappen. Echter is water ook de laagste kostenpost wanneer je kijkt naar gas water en licht.

Welke energieleverancier is het goedkoopst voor gas en licht?

Dit is geheel afhankelijk van je persoonlijke situatie postcode, verbruik en huidige leverancier. Omdat energiekosten uit verschillende posten zijn opgebouwd kan je het beste onze energievergelijker invullen om de goedkoopste leverancier van gas en elektra te berekenen. Wanneer je de benodigde gegevens heb ingevuld, gaat onze vergelijk voor je berekenen wat je totale energiekosten op jaarbasis zullen worden. Je kunt vervolgens het gewenste energieproduct kiezen uit een lijst met verschillende energieleveranciers. De vergelijking is volledig vrijblijvend en onafhankelijk; je kiest zelf of en bij welke leverancier je een contract wilt afsluiten.