Waarom overstappen via een energievergelijker en niet rechtstreeks?

OVERSTAPPEN

Energie vergelijken wordt steeds bekender en zo gek is dat niet. In 2016 stapte 17% van de huishoudens over van energieleverancier. Steeds meer huishoudens besparen al snel zo’n 200-400 euro en delen dit nieuws natuurlijk graag met vrienden, familie en kennissen. Wij krijgen nog vaak de vraag of overstappen via onze website goedkoper is dan via een energieleverancier zelf. Deze logische misverstand willen wij daarom graag uit de lucht halen.

Natuurlijk kun je op eigen houtje alle websites van de beschikbare energieleveranciers. Dit zijn er meer dan 35 in Nederland. Na het bezoeken van alle websites en het noteren van de energieprijzen van de voordeligste energiepakketten ga je vergelijken en kom je erachter welke energieleverancier er voor jou op dit moment het goedkoopst is.

Hoe zijn de energievergelijker contracten goedkoper?

Los van het feit dat een vergelijking maken via onze website stukken sneller is, is het ook nog eens veel goedkoper. Maar hoe kan dit nou? Dat heeft te maken met de concurrentie onder de energieleveranciers. Want wat doen de meesten om tijd te besparen bij het vinden van het goedkoopste energiecontract? Die gebruiken natuurlijk gewoon een vergelijkingssite. Dit betekent dat de energieleveranciers hier ook van op de hoogte zijn en er veel voor over hebben om bovenaan in de vergelijking van onze energievergelijker te staan (bovenaan staat natuurlijk de goedkoopste energieleverancier).

Dat betekent immers meer nieuwe klanten voor de energieleverancier die op #1 staat. Door deze ‘strijd’ tussen energieleveranciers ontstaan er hogere welkomstpremies en scherpere energietarieven. Jij kunt hier als consument gebruik van maken, zonder dat jij daar meer voor moet betalen. Op de website van de energieleverancier zelf is natuurlijk geen concurrentie aanwezig. Daar hoeven ze niet veel op in te leveren om op te vallen.

Hoe verdient een energievergelijkingssite haar geld?

Voor elke overstapper via onze website ontvangen wij een vergoeding van de gekozen energieleverancier. Deze vergoeding zit niet in de prijs van het nieuwe energiecontract doorgerekend maar wordt apart aan ons vergoed. Dit is een vergoeding voor het tonen van de energieleverancier op onze resultatenpagina tussen de andere energieleveranciers. Met deze vergoeding zorgen wij er weer voor dat wij onze overstapservice kunnen betalen en jij gratis via onze vergelijker energie kunt vergelijken en overstappen.

Is een energievergelijkingssite wel eerlijk / betrouwbaar?

De energievergelijking op Onlineenergievergelijker.nl is volledig objectief. Wanneer jij een vergelijking maakt, komt de leverancier met het goedkoopste contract daadwerkelijk bovenaan te staan. Het is dus niet zo dat deze leverancier meer geld aan ons betaalt dan de nummer twee, die eigenlijk goedkoper is. Wij vinden het vooral belangrijk dat jij een energieleverancier kiest die bij jou past. Het maakt ons niet uit wie dat is.

Probeer het eens uit!

Wij doen er alles aan om energie vergelijken zo makkelijk mogelijk voor je te maken. Zo helpen we je elk jaar opnieuw weer honderden euro’s te besparen. Ben je nog nooit overgestapt? Probeer het eens: start met energie vergelijken en vind de energieleverancier die bij jou past. Heb je hulp nodig? Onze gratis overstapservice staat elke dag voor je klaar! Je bereikt ons op 020 531 76 74.