Energieprijzen studenten dreigt te stijgen

ENERGIE

Door een uitspraak van de Autoriteit Consument & Markt dreigen de energiekosten voor studenten te stijgen. Hiervoor waarschuwen huisvesters van studenten.

Op dit moment sluiten de huisvesters collectieve contracten af met de energieleveranciers. Veel studenten betalen maandelijks de energierekening aan de verhuurder van hun woning.

De Autoriteit Consument & Markt geeft aan dat collectieve aansluitingen eigenlijk niet zijn toegestaan voor zelfstandige studentenwoningen.

Studenten zouden dan zelf een energiecontract moeten afsluiten. Voor sommige studenten is het onhandig om een jaarcontract af te sluiten aangezien zij maar een paar maanden in een studentenwoning verblijven. Behalve de hogere prijs zitten studenten ook niet te wachten op het geregel, denken studentenhuisvesters.

Henk Kamp van Economische Zaken is bezig met een nieuwe wet over de stroomvoorziening en is beslissingsbevoegd. De nieuwe ‘wet Stroom’ maakt als het goed is een uitzondering die het probleem voor studenten in een studentenwoning, oplost.

Daarnaast is het alsnog mogelijk om minder te gaan betalen voor gas en licht. Op OnlineEnergievergelijker.nl is het mogelijk om alle Nederlandse energieleveranciers met elkaar te vergelijken.

Profiteer hier van exclusieve aanbiedingen en welkomstpremies die alleen via onze onafhankelijke energievergelijker te verkrijgen zijn en niet via de energieleverancier zelf!