energieprijzenbanner

Energieprijzen 2017

Houdt de energiepijzen 2017 goed in de gaten want de energieprijzen gaan begin 2017 voor het eerst niet verder omlaag, maar weer omhoog.

Energieconsumenten met een variabel energiecontract zijn vanaf 1 januari 2017 op jaarbasis €20,- meer kwijt aan energie.

Begin met
vergelijken


Was de informatie op deze pagina nuttig?
Energieprijzen 2017
Score: 8.3/10. Op basis van 325 beoordelingen

Energierekening 2017

Dit zijn onze verwachtingen omtrent wijzigingen voor je energierekening in 2017.

  • Je energierekening gaat voor variabele contracten met €20,- per jaar omhoog
  • De gasprijzen stijgen naar verwachting met €10,-
  • Stroomprijzen stijgen waarschijnlijk met €10,-
  • Nog meer voordeel met 1-jarig energiecontract met vaste tarieven
* Deze verwachtingen zijn op basis van een Nederlands huishouden met een gemiddeld energieverbruik van 3500 kWh een 1500 m3.

Wat doen de energieleveranciers?

Het is al bijna 1 januari 2017 en dat betekent dat de variabele energietarieven gaan wijzigen. Na jarenlange daling van de energieprijzen lijkt het dieptepunt bereikt. Delta en Eneco verhogen per 1 januari 2017 de variabele leveringstarieven.

Nuon heeft de energietarieven nog niet bekend gemaakt en Essent verlaagt juist de prijzen. Hoe dit kan? Essent heeft op het juiste moment gas en stroom ingekocht en kan hierdoor goedkopere energietarieven in 2017 aanbieden.

Verwachte stijging energietarieven januari 2017


* stroomtarieven zijn per kWh en gastarieven per m3

Het grootste gedeelte van de energierekening bestaat uit transport- en belastingkosten. Die kosten stijgen vanaf januari 2017 eveneens.

Energieprijzen 2017 vergelijken

Je kunt nu al profiteren van de energieprijzen 2017 door het kiezen voor een 1-jarig energiecontract. Hiermee heb je het voordeel door elk jaar weer opnieuw de energieprijzen te herzien en over te stappen naar de goedkoopste energieleverancier.

Energie vergelijken en eenvoudig overstappen is zo geregeld met onze handige energievergelijker. Deze online tool maakt een objectieve vergelijking van alle energieleveranciers op basis van jouw persoonlijke wensen. Overstappen is zo gebeurd en op deze manier kan je direct gaan besparen!