Energieprijzen 2015

Het is natuurlijk goed nieuws dat de energieprijzen 2015 omlaag zijn gegaan. Dit geldt bijna voor alle energieleveranciers.

Vanaf 2015 ga je achteraf voor energie betalen. Hierdoor verdwijnt de traditionele voorschotnota vanaf 1 januari. De kosten die je betaalt voor energie kunnen dus een stuk lager worden in 2015.

Door de actuele energieprijzen 2015 te vergelijken kun je nog meer besparen. Op onlineenergievergelijker.nl kun je 100% onafhankelijk energieprijzen vergelijken van alle energieleveranciers in Nederland!

Energieprijzen 2015 vergelijken: gemakkelijk, op basis van jouw eigen gegevens

De oorzaak van de dalende energieprijzen is dat energieleveranciers goedkoper gas en stroom kunnen inkopen.

Wil je energieprijzen 2015 vergelijken om nog meer te besparen op jouw energiekosten? Start dan direct onze energievergelijker en je krijgt een duidelijk en helder overzicht van de actuele energieprijzen 2015!

Ontwikkeling energieprijzen 2015

Door goedkopere inkoop van gas en licht gaan de kosten van energieleveranciers omlaag. Bijna alle energieleveranciers hebben hier ook een voordeel van gemaakt voor consumenten. Aan de andere kant heeft de overheid de energiebelasting wat je betaalt over energie iets verhoogd. Hierdoor blijft energie vergelijken wel erg interessant omdat niet iedereen zakt in energiekosten.

Je zult dus waarschijnlijk lagere energietarieven krijgen maar wat veranderd er nou nog meer? De heffingskorting voor energie gaat in 2015 omhoog. Heffingskorting energie is de korting die je ontvangt over de belasting die je voor energie betaald. Dit wordt in 2015 verlaagd € 385,53 naar € 377,33 (inclusief BTW).

De energie voorschotsnota verdwijnt volledig in 2015. De voorschotnota is het bedrag wat je maandelijks vooraf betaald aan jouw energieleverancier. Achteraf wordt er door de leveranciers berekend hoeveel er teveel of te weinig is betaald. Vanaf 2015 is deze regeling dus verleden tijd en betaal je achteraf voor de verbruikte energie. Dit zal dus gaan betekenen dat jouw energierekening in de wintermaanden zal stijgen en in de zomermaanden zal dalen.

Heb je een stads- of blokverwarming? Dan ga je in 2015 minder betalen. De ACM heeft de maximumtarieven voor stads- en blokverwarming verlaagd waardoor je dus iets meer bespaard.