Vliegen op zonne-energie voor een groenere toekomst

ENERGIE

Vandaag tijdens ‘The World Future Energy Summit’ werd de Solar Impulse 2 voorgesteld. Het zal het eerste vliegtuig zijn die volledig op zonne-energie de hele wereld rond gaat vliegen.

De totale reis zal vijf maanden duren. Solar Impulse 2 gaat 35.000 km moeten afleggen. Bij een succesvolle vlucht zal het een doorbraak voor duurzame technologie betekenen. Heel erg goed voor het milieu dus!

De piloten van Solar Impulse 2 willen met deze vlucht bewijzen dat een vliegtuig niet alleen op fossiele brandstof hoeft te vliegen en dit ook op zonne-energie kan. Zonne-energuie en dus groene energie, kunt u ook zelf afnemen. Groene energieprijzen vergelijken kan hier.

In februari zal Solar Impulse 2 opstijgen vanuit Abu Dhabi voor een tocht rond de wereld. Na enkele tussenlandingen keert het vliegtuig weer terug naar Abu Dhabi. Als alles volgens plan verloopt zal Solar Impulse 2 in juli weer landen.

Bertrand Piccard, een van de piloten en medeoprichter van het project, zal samen met zijn collega het eenmansvliegtuig afwisselend besturen.