Zonnepanelenveld eon langs a28 bij tynaarlo

DUURZAAM

E.ON heeft toestemming gekregen van gemeente Tynaarlo (Drenthe) om op korte termijn een zonnepanelenveld te ontwikkelen.

Binnenkort gaan zij van start met de verkoop van ongeveer 220 zonnepanelen met een maximum oppervlakte van 2000m2. Alle aangrenzende postcodes komen in aanmerking om over te gaan tot het zelf opwekken van energie.

Het zonnepanelenveld komt langs de snelweg A28. E.ON richt een coöperatie op waardoor ongeveer 6200 huishoudens kunnen investeren in 1 of meer zonnepanelen. Het gaat hier om het gebied van Vries tot aan Zuidlaren en van Taarlo tot aan Midlaren.

Een zonnepanelenveld is de oplossing voor huishoudens met een woning die niet beschikt over een geschikt dak voor zonnepanelen. Dit kan komen door bijv:

  • huurwoningen
  • een rieten dak
  • ongunstige zonoriëntatie
  • schaduwwerking van omliggende bomen

Door dit initiatief geeft E.ON de bewoners in de gemeente Tynaarlo en nabijwonende inwoners de mogelijkheid om duurzame energie op te wekken.

Als het project succesvol wordt en er genoeg huishoudens deelnemen in de eerste helft van 2015, dan wil E.ON het zonnepanelenveld uitbreiden. Hiervoor heeft E.ON al een gebied op het oog om nog 4400 zonnepanelen te plaatsen.