Energieleverancier Forstrom: afrekenen op basis van werkelijk verbruik

ENERGIE

Forstrom, de nieuwste energieleverancier dumpt het voorschotbedrag en rekent af op basis van je werkelijke energieverbruik.

Wat doet deze energieleverancier nou anders dan andere energiemaatschappijen? Er wordt niet gewerkt met een maandelijks voorschotbedrag. Veel consumenten krijgen aan het eind van het jaar een eindafrekening die met een flinke klap binnenkomt. Zin om te controleren hebben de meeste consumenten niet.

Daarom gaat nieuwe energieleverancier Forstrom klanten achteraf laten betalen voor de energie die daadwerkelijk in die maand is verbruikt. Forstrom hoopt hiermee consumenten meer duidelijkheid te geven en de koppeling tussen verbruik en besparing directer te maken.

Energieverbruik checken via de EnergieMonitor

Dit zal met behulp van de EnergieMonitor in MijnForstrom(webapplicatie) overzichtelijk worden waardoor klanten hun energieverbruik kunnen controleren. Zo kun je als consument dus snel aan de bel trekken om meer energie te gaan besparen in huis
Maar is afrekenen op basis van het daadwerkelijke energieverbruik nou wel zo handig? Want stel je eens voor dat je in een strenge winter flink meer bent gaan verbruiken. Dit kan natuurlijk op gaan lopen tot enkele honderden euro’s. Hiervoor heeft Forstrom ook een oplossing bedacht.

Via een apart product is er een mogelijkheid om in warme tijden een spaarpotje bij te houden. Dat kan je vergelijken met een soort voorschot maar dan vrijwillig. Over de extra betaling wil Forstrom een rentevergoeding aanbieden.

Zelf energie opwekken en terugleveren

Heb je zonnepanelen op dak liggen? Dan kan het voorkomen dat je op zonnige dagen meer energie opwerkt dan dat je verbruikt. Dit kun je terugleveren aan het elektriciteitsnet. Bij teruglevering verwerkt Forstrom het direct in jouw maandnota.

Forstrom de juiste energieleverancier voor jouw?

Forstrom spreekt het liefst diegenen aan die actief bezig zijn in het bijhouden van hun energieverbruik. Dit betekent uiteraard niet dat Forstrom de goedkoopste energiecontracten aanbiedt.

Wil je zeker weten dat je bij de beste energieleverancier gas en licht afneemt die ook nog eens goed bij jouw situatie past? Start dan direct onze energievergelijker en zie in één oogopslag welk energieleverancier het beste bij jouw past.