Groene energie - Vergelijk leveranciers! 100% onafhankelijk!


Groene Energie

Als je voor groene energie kiest heb je hart voor het milieu. Groene energie kost over het algemeen wel iets meer dan grijze energie, dus dan wil je wel de zekerheid dat je echt (Nederlandse) groene stroom afneemt.

Als je in onze energievergelijker ‘duurzame optie’ aanvinkt weet je zeker dat de energie van duurzame herkomst is.

Groene energie vergelijken? Ga direct aan de slag met onze energievergelijker en profiteer van onze 100% laagste prijs garantie!

Begin met energie vergelijken

Goedkoopste energieleverancier 2019
1 Voordeel. € 250,-
2 Voordeel. € 150,-
3 Voordeel. € 175,-
4 Voordeel. € 300,-
Laatste update: 27.02.2020. Berekend op basis van gemiddeld verbruik (ACM). Alle energieleveranciers vergelijken? Vul dan snel onze energievergelijker in.
1 Voordeel. € 300,-
2 Voordeel. € 325,-
3 Voordeel. € 175,-
4 Voordeel. € 100,-
Laatste update: 27.02.2020. Berekend op basis van gemiddeld verbruik (ACM). Alle energieleveranciers vergelijken? Vul dan snel onze energievergelijker in.

Zojuist overgestapt

Groene energiebronnen Groene energie is energie die is opgewekt uit duurzame energiebronnen. Bij de productie van groene stroom komen geen schadelijke stoffen in het milieu. Bovendien kan de energiebron niet opraken. We noemen dit ook wel duurzame energie of hernieuwbare energie. Groene energie vergelijken Als je voor groene energie kiest, help je energieleveranciers om meer duurzame initiatieven te ondernemen. Hoe meer klanten ernaar vragen, hoe beter leveranciers hun klanten dit willen leveren. Het is niet voor niks dat er in Nederland eigenlijk te weinig duurzame energie-opwek- projecten zijn om aan de vraag naar groene energie van Hollandse bodem te voorzien. Welke groene energie kies je? Je zult iets meer betalen, maar het is net waar je voor kiest. Wil je groene energie aanvragen? Geef dit dan aan in de vergelijker en vergelijk op je gemak alle energie aanbiedingen. De gemiddelde energiekosten per maand zijn dan 146 euro.  
Denk bij groene (duurzame) stroom aan bijvoorbeeld zonne-energie of windenergie. De vraag naar groene stroom in Nederland is zo groot dat de wind- en zonneparken hier niet tegenop kunnen produceren. Daarom zijn er energieleveranciers die grijze stroom uit kolencentrales groen maken door certificaten uit het buitenland aan te kopen. Deze energieleveranciers leveren groene stroom, terwijl zij niet hoeven te investeren in duurzame energieprojecten. Terwijl de energieleveranciers met echt duurzame intenties veel geld kwijt zijn aan investering in duurzame energieprojecten. In onze energievergelijking vind je alleen energiecontracten waarbij de duurzame herkomst van energie gegarandeerd is.  

Doe de gratis rekeningscan

beveiligde lock shield

Deze site maakt gebruik van een beveiligde verbinding

De rekeningscan

Het goedkoopste energiecontract vindt je met de Rekening Scan
Groen gas wordt in Nederland kleinschalig opgewekt. Het gaat dan om biogas die vrijkomt uit biomassa als mest, etensresten, rivierslib. Dit gas wordt opgewaardeerd tot groen gas dat geschikt is om in het gasnet te worden ingebracht. Als consument is het niet mogelijk om voor groen gas te kiezen. Wel kun je kiezen voor CO2-gecompenseerd gas. De CO2 die vrijkomt door het verbranden van gas wordt dan gecompenseerd door investeringen in duurzame energieprojecten of in de aanplant van bomen.  
OEV brand
Groene energie vergelijken zonder onduidelijkheden, vind jouw deal
OEV brand
Gratis overstapservice, nooit zonder gas en stroom
OEV brand
OEV brand
Altijd goedkoper dan direct bij de energieleverancier
OEV brand
Goedkopere groene energie gevonden? Wij betalen het verschil terug
OEV brand
Alles netjes op de e-mail + 14 dagen bedenktijd

ACM: 1,25 miljoen huishoudens vergelijken energiekosten!

  Uit cijfers van de Autoriteit Consument & Markt blijkt dat het aantal overstappers elk jaar toeneemt. Zo wisselden in 2018 1,25 miljoen huishoudens van energieleverancier, blijkt uit de Energiemonitor van de ACM. In 2019 overstappen naar groene energie? Vergelijk energieprijzen van groene energie in onze energievergelijker. Wie de goedkoopste energieleverancier is, verschilt soms per dag. Als een leverancier veel nieuwe klanten wil, staan er hogere kortingen in de vergelijker. Check hier de goedkoopste energieleverancier 2019.
goedkoopste energieleverancier vinden

Overstapcases

meer korting dan aanbieders
Doet wat ze moeten doen
Maar vreemd dat ze meer korting kunnen geven dan de aanbieders zelf. – G. Baak, Leiden Bekijk case
stap elk jaar over
Snelle besparing
Ik stap elk jaar over, deze site maakt dat heel gemakkelijk! – J. Veken, Delft Bekijk case
Als je groene energie wilt vergelijken, kun je per energie-aanbieding een energielabel zien. Je kunt dan voor het stroomproduct zien uit welke energiebronnen de stroom is opgewekt. Uit bijvoorbeeld steenkool, gas, waterkracht, zonnekracht, wind, biomassa of kernenergie. Zelfs met het energielabel erbij is het lastig om te beoordelen hoe groen een energieproduct is. Als er veel stroom wordt opgewekt uit waterkracht, kan dat betekenen dat een leverancier garanties van oorsprong heeft gekocht in Noorwegen. In dat land wordt uitsluitend groene energie uit waterkrachtcentrales opgewekt. Hoe groen zijn de energieleveranciers? De groene energie die in Nederland is opgewekt is duurder, maar dan weet je wel dat het geld terecht komt bij Nederlandse windmolenparken, die zo nog meer kunnen investeren in het opkrikken van de productie van groene energie. Tip: het overzicht van duurzaamste energieleveranciers van Wise die de duurzaamheid van energieleveranciers in de gaten houdt. Was de informatie op deze pagina nuttig?
Groene Energie
Score: 9.3/10. Op basis van 111 beoordelingen
 
De overheid stimuleert de productie van groene energie. Het streven is dat in 2020 van de verbruikte energie 14% afkomstig uit duurzame energiebronnen. In 2017 lag dit percentage op 6,6%. Er is dus nog werk aan de winkel! Overheid en groene energie De Stroom uit kolencentrales zorgen voor veel CO2-uitstoot en zijn daarom geen duurzame optie. De overheid verbiedt per 2030 de energieproductie uit steenkool in Nederland. Als stroom uit de kolencentrales wegvalt, moet dit gat wel opgevangen worden. Nederland werkt veel samen met buurlanden. Het aantal stroomleidingen tussen landen wordt uitgebreid. Produceert een land eens meer groene stroom dan er vraag naar is, dan kan de stroom naar landen geëxporteerd worden waar het op dat moment bijvoorbeeld niet zo hard waait. In de praktijk blijkt dat overigens best lastig te zijn, omdat je een kolencentrale niet even kan uitzetten als het niet nodig is. Verder heeft de overheid natuurlijk diverse subsidieregelingen om de productie van groene stroom te stimuleren. Het gaat om subsidie voor de start van duurzame-energieprojecten, maar ook voor de ontwikkelingen van technieken om stroom op te slaan. Energieleveranciers en groene energie De energieleveranciers investeren in duurzame-energieprojecten en kopen garanties van oorsprong bij lokale energie-opwek-projecten. Daarnaast proberen energieleveranciers ook een oplossing te vinden voor het feit dat je stroom niet kunt opslaan. Op dagen dat het hard waait, kun je de groene stroom dus niet de dag erna inzetten als het windstil is. Energieleveranciers houden zich bezig met de ontwikkeling van megabatterijen.  
Groene energie vergelijken gaat gemakkelijk via de ‘duurzame optie’ in de vergelijker. Maar hoe verloopt het overstappen naar de groene energieleverancier van je keuze? Leveranciers werken met elkaar samen om een overstap van een klant in orde te maken. De nieuwe leverancier zegt de oude energieleverancier voor je op. Het enige waar je op moet letten is of je vrij kunt overstappen of niet. Als je al jaren bij dezelfde leverancier bent, heb je meestal een contract voor onbepaalde tijd (zonder einddatum). Je bent dan vrij om over te stappen. De nieuwe leverancier respecteert dan de opzegtermijn van 1 maand die je hebt bij je huidige leverancier. Heb je nog een contract lopen met een einddatum? Dan kun je binnen 2 maanden voor de einddatum overstappen zodat je geen opzegvergoeding hoeft te betalen. Voor nu: heel veel succes met het vergelijken van groene energie!