Gas, water en licht regelen

ENERGIE

Een nieuwe woning betrekken betekent ook een nieuwe start in je leven. Geldt dat ook voor je energie-, gas-, en/of watercontracten? Over die essentiële zaken stellen we ons best vroeg genoeg vragen, want tijdens deze tijden van verandering is het laatste wat we kunnen gebruiken wel een aanmaning of boete van onze energieleverancier. Hier volgen alvast enkele tips om met een gerust gemoed het nieuwe nest te kunnen betrekken.

Hoe regel ik water in mijn nieuwe woning?

Het regelen van water is relatief makkelijk, want waterleveranciers zijn regio gebonden. Als je echter buiten je regio gaat verhuizen dan is de kans groot dat je wel van waterleverancier verandert. In dat geval is het aangeraden om even een kijkje te nemen op de website van kraanwater.nu. Opgezet door de Nederlandse drinkwaterbedrijven, vindt je op deze site alles over watertoevoer in jouw regio. Zo ontdek je snel bij welk waterbedrijf je je eventueel moet aanmelden. Zorg er in dat geval ook voor dat je je op tijd afmeldt bij je huidige waterbedrijf.

Hoe regel ik gas en licht in mijn nieuwe woning?

Als het gaat om gas en licht, dan kan het betrekken van een nieuwe woning de ideale omstandigheid zijn om met een nieuwe lei te beginnen. Dat gebeurt om uiteenlopende redenen, maar meestal omdat een nieuw energiecontract gewoon voordeliger uitkomt. Bij het regelen van je nieuwe gasaansluiting moet je eerst zeker zijn van de situatie in je nieuwe woning.

  • Als je nieuwe huis stadsverwarming heeft, dan kan het zijn dat je geen gas nodig hebt en dan is het afsluiten van een contract voor stroom voldoende.
  • Als er geen stadsverwarming voorzien wordt dan is een contract voor gas en licht aan de orde.

Hoe weet je nu of het voordeliger is om je contract mee te nemen naar het nieuwe huis, of om over te stappen naar een andere energieleverancier?

Om uit te vissen welke energieleverancier voordeligere contracten biedt voor jouw specifieke situatie, hebben wij op onze website een handige tool die je gratis kunt gebruiken om de actuele energie aanbiedingen met elkaar te vergelijken aan de hand van je verbruik en je regio.

Als je bijvoorbeeld groter of kleiner gaat wonen, dan verandert je energieverbruik. Als je minder gaat verbruiken dan kan het bijvoorbeeld toch voordeliger zijn om een energiecontract af te sluiten met iets hogere energieprijzen, als de vaste leveringskosten maar laag zijn.