Tesla ontwikkeld dakpannen met geïntegreerde zonnepanelen

TECH

Tesla heeft aangekondigd een nieuw zonnepaneel te hebben ontworpen, welke geschikt is voor particulier gebruik. De zonnepanelen die Tesla heeft ontwikkeld, zitten verwerkt in dakpannen. Je hele dak oppervlakte kan nu in theorie, en vanaf 2017 in praktijk, als zonnepaneel gaan functioneren.

Topman Elon Musk heeft na het succes van de Tesla auto en de Tesla Powerwall, nu ook het waarschijnlijke succes van de Tesla zonnepanelen in handen. Tijdens de presentatie van de Tesla Zonnepanelen, werd het verschil tussen de zonnepanelen van Tesla en de conventionele zonnepanelen wel erg duidelijk. De zonnepanelen van Tesla zijn simpel gezegd, zo goed als onherkenbaar en een enorme aanvulling voor de “groene-energie” opwekkers, welke niet zitten te wachten op een dak vol glitterende zonnepanelen.


Oneindig energie opwekken

Om een oneindige levensduur te kunnen garanderen, heeft Tesla beloofd om gebruik te maken van kwarts. Om de lezer een goede indruk te kunnen geven; de zonnepanelen van Tesla krijgen de “looks” van een glazen en luxe dakpan.

Het is geen verassing dat de zonnepanelen van Tesla enorm goed samengaan met de Tesla Powerwall. De nieuwe Powerwall van Tesla heeft een opslag capaciteit van ruim 14Kwh.

Tot op heden zijn er nog geen prijzen bekend gemaakt, maar Elon Musk beloofde wel dat het aanleggen van een Tesla dak, goedkoper zou zijn dan het aanleggen van een conventioneel dak. Vanaf augustus 2017 zal Tesla beginnen met het installeren van de daken.

Voor de ontwikkeling van de Tesla zonnepanelen heeft Tesla samengewerkt met het bedrijf SolarCity, eveneens een onderneming die door Tesla oprichter; Elon Musk is opgericht.


Ga jij ook voor ( tesla ) zonnepanelen?

custom_arrow2

De zonnepanelen, oftewel dakpannen van Tesla worden in de loop van 2017 op de markt gebracht. Er zijn verschillende zonnepaneel leveranciers en installateurs die jou alvast de benodigde informatie en een vrijblijvende offerte kunnen uitbrengen. Vul het onderstaand formulier in via Onlineenergievergelijker.nl, en ontvang kosteloos 6 offertes.

Lees hier meer over zonnepanelen kopen, huren of leasen.