Slimme huisaccu Orison laadt op als energieprijs laag is

DUURZAAM

Bij de meeste energieleveranciers kunt u gebruik maken van een pakket met daluren. Zo kun je bijvoorbeeld door ‘s nachts de vaatwasser te laten draaien, geld besparen. Leuk, maar heel praktisch is dat niet. De Orison kan je hier een handje mee helpen.

De slimme huisaccu Orison is verbonden met de Orison Cloud waarmee het apparaat bijhoudt wat de geldende stroomtarieven zijn. Zo weet de slimme huisaccu wanneer er moet worden opgeladen om vervolgens de apparaten in jouw woning van energie te voorzien als de kosten weer omhoog gaan.

Plug and play energieopslag

De Orison is er in twee soorten: de tower en de panel. Beide hebben een modern design en kun je eenvoudig in de stopcontact pluggen. Ook via een app op uw telefoon is het mogelijk om aan te geven wanneer de Orison moet opladen of juist moet ontladen. De handige huisaccu heeft een capaciteit van 2,2 kWh. Hiermee kunt u gemakkelijk jouw huis een nachtje van stroom voorzien.

Ook biedt de Orison de mogelijkheid om energie van bijvoorbeeld zonnepanelen op te slaan. Zo kun je iedere maand een aardig zakcentje besparen maar ben je ook altijd voorbereid op bijvoorbeeld een stroomstoring. Valt de stroom in jouw gehele straat of wijk uit, dan kan de Orison alsnog de apparaten in jouw woning voorzien van energie.

Orison vs. Tesla Powerwall

Dit jaar komt Eneco met de eerste thuisbatterij, de Powerwall. Deze wordt in jouw woning of garage geïnstalleerd en hangt er daarna permanent. Een goede oplossing, maar er is wel een groot verschil. De capaciteit van de Powerwall is minimaal 7kWh en die van de Orison maar 2,2 kWh. De capaciteit van de Orison is wel uit te breiden maar dan ben je uiteindelijk veel duurder uit dan bij de Powerwall van Tesla. Hoe dan ook is de Orison al een groot succes. Het project had 50.000 dollar nodig maar is er op dit moment al dik en dubbel overheen. De eerste exemplaren worden in augustus en september 2016 geleverd.

Je kunt de Orison op dit moment kopen op Kickstarter voor ongeveer 1300 euro. Dat is de prijs voor vroege vogels: zijn de eerste exemplaren op, dan moet je meer betalen voor het apparaat.