Slim laden van jouw bmw op basis van het weerbericht

ENERGIE

BMW introduceerde afgelopen week op de Consumer Electronics Show CES in Las Vegas, een systeem die zo optimaal mogelijk voertuigen kan opladen met behulp van zonnestroom.

Deze oplossing is bedoeld voor elektrische en plug-in hybride voertuigen. Om zo voordelig mogelijk de voertuigen op te laden wordt bij voorkeur energie van zonnepanelen gebruikt.

Mochten er geen zonnepanelen aanwezig zijn wordt er opgeladen tijdens de uren met het goedkopere energietarief.

Energiebesparing van 800 dollar

In de VS zal het gaan om een besparing van om en nabij de 800 dollar. Het nieuwe systeem van BMW is gebruiksvriendelijk en is al te gebruiken op het elektriciteitsnetwerk van de VS.Online datasystemen

Het slimme oplaadsysteem van BMW maakt gebruik van diverse online datasystemen. Zo kan het oplaadsysteem slim laden op basis van het weerbericht. De benodigde data wordt verzorgd door Solarwatt en Kiwigrid. Die spelen de actuele weersverwachtingen met de te verwachten zonkracht door.

Deze data wordt gebruikt om oplaadtijden optimaal te managen. Als de zon een keer niet schijnt, schakelt het systeem over op tijden met goedkope energietarieven van het thuisnet.

Energieopslag gebruikte accu’s

Tevens toont BMW een systeem om opgeslagen energie in BMW i-batterijen een tweede leven te geven. Zonne-energie van overdag wordt in opslagunits opgeslagen en vervolgens beschikbaar gemaakt voor het laden van batterijen in de auto.

De batterijen kunnen ook dienen voor aanvullende elektriciteitsvoorziening in huis.