Overstappen energie scheelt 350 euro

ENERGIE

Doordat de energietarieven de afgelopen tijd zijn gedaald tot een historisch dieptepunt, is het nooit eerder zo voordelig geweest om over te stappen van energieleverancier. Overstappen van energie kan consumenten tot wel 350 euro in één jaar besparen.

De meeste consumenten hebben al jaren lang een relatief duur energiecontract met een normaal variabel gas en stroomprijs bij één van de grote energiereuzen (Eneco, Essent, Nuon of EON). Deze groep trouwe consumenten kunnen fors besparen door simpel over te stappen naar een andere energieleverancier.

Door over te stappen naar een vast jaarcontract met lagere energietarieven plus een welkomstbonus kan de besparing oplopen tot wel 350 euro op jaarbasis.

Oorzaak daling energietarieven

De oorzaak van de daling in de energietarieven is vooral te danken aan de lage olieprijs en de veranderingen op de groothandelsmarkt. Energiemaatschappijen kunnen hierdoor veel goedkoper stroom en gas in kopen. Ook komen er steeds meer kleine spelers op de energiemarkt waardoor er dus meer concurrentie is.

Ontwikkeling energietarieven

De energietarieven zijn in de maand juni het laagst. In juli zullen de energiemaatschappijen mogelijk de prijzen licht omhoog krikken en daalt het overstapvoordeel tot 300 euro. De energieprijzen 2016 zullen mogelijk weer gaan toenemen.