Overstappen energie loont

ENERGIE

Wie elk jaar overstapt naar een nieuwe energieleverancier kan volgens vergelijkingssites wel 200 tot 400 euro per jaar besparen op de energiekosten. Helaas zijn de meeste consumenten hier niet van op de hoogte.

Diegenen die er aan denken om over te stappen beginnen vaak bij een energie vergelijkingssite. Op het moment dat consumenten hun eigen energieleverancier zien staan bij de voordeligste aanbieders, denken zij dat overstappen niet nodig is. Daar gaat het mis, want meestal is het huidige contract van de consument niet hetzelfde als de voordelige aanbiedingen van hun energieleverancier.

Volgens een nieuw rapport van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) is tussen juli 2013 en juli 2014 slechts 12,7% van alle consumenten overgestapt naar een nieuwe leverancier. Vergeleken met de rest van Europa is dit wel aan de hoge kant:

Percentages huishoudens die overstapte van energieleverancier (2013)

Portugal 26%
Noorwegen 15%
België 13%
Nederland 12,5%
Spanje 12%
VK 11,5%
Ierland 10,5%
Zweden 10%
Italie 7,5%
Finland 7,5%
Denemarken 7%
Tsjechië 6%
Duitsland 6%
Slovenië 4%
Slowakije 4%
Frankrijk 3%
Oostenrijk 3%
Polen 2%

Het overstappen naar een nieuwe energieleveranciers is in de afgelopen jaren veel gemakkelijker geworden. Start direct onze energievergelijker en vergelijk op basis van jouw wensen alle energieleveranciers.

Na het invullen van jouw gegevens meld je je automatisch aan bij de nieuwe energieleverancier. Jouw nieuwe energieleveranciers zegt het huidige contract voor jou op en zorgt dat je nooit zonder gas en licht komt te zitten!