Hoe herken je een onafhankelijke energievergelijker?

ENERGIE

Volgens een rapport die onlangs is gepubliceerd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) zijn in het afgelopen jaar slechts 12,7% van alle consumenten in Nederland overgestapt naar een andere energieleverancier.

Vergeleken met de rest van Europa is dit best aan de hoge kant, maar nog steeds een grote minderheid. Ook werd duidelijk dat een groot gedeelte van alle huishoudens een contract met onbepaalde looptijd hebben. De meeste mensen denken dat ze bij een andere leverancier slechter af zijn. Zo blijven de meeste huishoudens trouw aan hun huidige energieleverancier omdat ze weten wat ze hebben, en niet wat ze krijgen.

Wees geen ‘slaper’ en doe jaarlijks een besparing

Door diegenen die wel op de hoogte zijn van hoeveel er bespaart kan worden op de energiekosten worden deze groep mensen ‘slapers’ genoemd. Ook is dit een bekende term bij vergelijkingssites die als doel hebben om werkend Nederland wakker te schudden.

OnlineEnergievergelijker.nl vindt ook dat iedereen recht heeft op een goede deal. Daarom vergelijken wij voor je de beste deals in energie en regelen je overstap. Jaarlijks overstappen kan je honderden euro’s besparen op de energiekosten!

Aandachtspunten bij het overstappen via een energievergelijker

Waaraan herken je een onafhankelijke energievergelijker nou eigenlijk? Helaas is er nog geen erkend keurmerk voor energievergelijkers dus kan je nog niet in 1 oogopslag zien of je te maken hebt met een onafhankelijke energievergelijker.

Wat is dan onafhankelijk energie vergelijken? Sinds 2004 is de energiemarkt vrij en kan je zelf kiezen bij welke energieleverancier je gas en licht afneemt. Let op de volgende punten als je gaat overstappen via een energie vergelijkingssite.

  • Zijn de getoonde energieprijzen inclusief alle energiekosten? Hierbij moet je denken aan het leveringstarief, energiebelasting, Opslag Duurzame Energie, netwerkkosten, vastrecht en de BTW.
  • Welke energieleveranciers worden met elkaar vergeleken? Het mooiste zou zijn als alle energieleveranciers in de energievergelijker zijn inbegrepen. Meestal is dit wel het geval, maar als je minder dan 20 energieleveranciers in het resultaten scherm ziet staan dan kan je beter nog even verder zoeken.
  • Welke gegevens zijn belangrijk om een goede vergelijking te maken? Het belangrijkste is om jouw postcode, huisnummer, energieverbruik en eventueel je huidige energieleverancier erbij te hebben. Wij adviseren jou de energierekening bij de hand te houden zodat je alle energiekosten zoals hierboven besproken kunt vergelijken. Zo zie je bijvoorbeeld dat de ene energieleverancier andere tarieven voor het leveren rekent dan je huidige energieleverancier.
  • Is er een optie om de contractsvoorwaarden in te zien? Veel energievergelijkers bieden dit niet en zijn hierdoor onvolledig. Het is belangrijk voor jou als consument om te weten aan welke voorwaarden jij en de leverancier moeten voldoen.

Neem gerust je tijd bij het prijsvergelijken van energieleveranciers dan zal je erachter komen dat overstappen zeker loont!

Voordelen overstappen via een onafhankelijke energievergelijker

Het overstappen naar een nieuwe energieleverancier is veel gemakkelijk geworden in de afgelopen jaren. Dit zijn de belangrijkste voordelen van onze onafhankelijke energievergelijker:

  • je vergelijkt alle energieleveranciers(35+) van Nederland
  • De energietarieven worden dagelijks bijgewerkt dus je ziet altijd de meeste actuele energietarieven
  • Profiteer van de gratis helpdesk en bel gerust voor vrijblijvend advies
  • Profiteer van exclusieve aanbiedingen en hoge welkomstpremie’s die je niet via de energieleverancier zelf krijgt
  • Alles wordt voor jou geregeld, dus heb je geen administratieve rompslomp en zit je nooit zonder gas en licht

Lees gerust even verder op onze website of ga direct aan de slag met onze handige en onafhankelijke energievergelijker!