Nieuwbouwwoningen 2016 energiebesparend

DUURZAAM

Begin 2016 zal woningbouwer Heijmans ‘Smart Home’ installaties plaatsen in particuliere nieuwbouwwoningen. Met dit unieke energiebesparingssysteem wordt huishoudelijk apparatuur geautomatiseerd.

Cobouw, is hét medium in de bouw en meldt dat Heijmans jaarlijks in 1000 particuliere nieuwbouwwoningen de Smart Home-installatie plaatst. Dit huisbesturingssysteem wordt geleverd door elektronicabedrijf Busch-Jaeger en maakt het mogelijk om huishoudelijke apparatuur op afstand te besturen via bijvoorbeeld de smartphone of tablet.

Energiebesparing en meer

Met behulp van het slimme huisbesturingssysteem krijgen huishoudens veel beter inzicht in het energieverbruik en kunnen bewoners gemakkelijk energie besparen door bijvoorbeeld alleen verwarming- en lichtsystemen in bepaalde ruimtes van de woning te gebruiken.

Ook heeft het Smart Home systeem extra functies zoals een centrale lichtschakelaar om alle verlichting van de woning in één keer uit te schakelen. Tevens zijn brandmelders van de woning aangesloten aan het systeem en gaan bij een rookmelding alle lichten in de woning branden om bewoners te waarschuwen.

Slimwonen is de toekomst

De Smart Home installaties zijn een onderdeel van het ‘SlimWonen’ concept van Heijmans. Met het SlimWonen-concept wil het bouwbedrijf de woonbeleving verbeteren. Heijmans heeft het dan vooral over comfort, personalisering, veiligheid en het verlagen van de woonlasten.

“In de toekomst verkopen we wonen, een totale woonbeleving, in plaats van woningen.” zegt Maarten van Duijn, directeur Vastgoed bij Heijmans.

Bekijk hier meer over het unieke energiebesparingssysteem:Direct besparen op jouw energierekening

De makkelijkste en snelste manier om te besparen op jouw energierekening, is door een energiecontract af te sluiten bij een goedkopere energieleverancier.

Om de beste en de goedkoopste energieleverancier te vinden, kan je gebruik maken van een online energievergelijker. Zo kan je door over te stappen wel 350 euro per jaar besparen!