IKEA zet in op 100% duurzaamheid

DUURZAAM

IKEA gaat voor 100% duurzaamheid, zoals je kunt zien in hun nieuwe commercial. De woonwinkel heeft bijvoorbeeld alleen nog maar LED-lampen in het assortiment en promoot het gebruik van LED.

IKEA neemt haar duurzame koers erg serieus. Inmiddels is het mogelijk om in alle IKEA-vestigingen zonnepanelen aan te schaffen.

Leden van IKEA Family krijgen 15% korting op de totaalprijs. Zij hebben de keuze uit 3 pakketten die bestaan uit zwarte of blauwe zonnepanelen en een standaard of Solaredge omvormer. De Ikea heeft wereldwijd al 700.000 zonnepanelen geïnstalleerd en biedt in de commercial Nederlanders aan om ook van hun dak een energiecentrale te maken.

De pakketten kunnen in de duurzaamheidswinkels van IKEA aangeschaft worden. Bekijk hier de commercial:Wat doen zonnepanelen met je energiekosten?

IKEA staat bekend om haar scherp geprijsde meubelen en woonartikelen. En ja, ook met zonnepanelen valt geld te besparen, zegt ook Ikea. Het levert meer rendement op dan het geld op je spaarrekening en bovendien wordt je huis meer waard. Ook Milieu Centraal benadrukt de financiële voordelen van het zelf opwekken van zonne-energie.

Je neemt minder stroom af van je energieleverancier. Voor de zonne-energie die je zelf niet verbruikt krijg je in ieder geval tot 2020 een terugleververgoeding van je energieleverancier.

Stijging variabele energietarieven

De variabele energietarieven zijn per 1 januari 2017 bij veel energieleveranciers omhoog gegaan. Als je zonnepanelen hebt en zelf stroom opwekt is het effect van een prijsstijging natuurlijk veel kleiner. Zonnepanelen bij IKEA kopen is laagdrempelig.

Of je ook de beste keuze hebt, is iets wat je zelf zou moeten uitzoeken door het aanbod te vergelijken met dat van andere zonnepanelenaanbieders. Veel succes in je zoektocht! Goed om te weten: duurzaam ben je sowieso door zonnepanelen aan te schaffen, ook al kost het energie om zonnepanelen te produceren en vervoeren.

Energie vergelijken

Tip: als je de beste keuze wilt wat betreft je energieleverancier, probeer dan eens vrijblijvend onze energievergelijker uit. Op basis van je energieverbruik tonen wij de voordeligste energiecontracten van dit moment.