Google wil wereldwijd 5g internet verspreiden met drone op zonne energie

DUURZAAM

Internetgigant Google zou bezig zijn met het project ‘Skybender’, waarbij drones wereldwijd 5G-internet kunnen verspreiden een aangedreven worden op zonne-energie.

Om project Skybender te realiseren heeft Google een enorme loods gehuurd van ruimtebedrijf Virgin Galactic in New Mexico. De bedoeling is dat Google 5G-internet gaat verspreiden dat 40 keer sneller is dan 4G.

Dit gaat met behulp van millimetergolven. Hier is eerder al mee geëxperimenteerd, maar het probleem was altijd dat de millimetergolven niet zo ver reiken als huidige mobiel signalen. Ook spelen wisselende weersomstandigheden hier een rol in.

Volgens The Guardian zou Google dit probleem willen oplossen door gebruik te gaan maken van antenne-array. Die zou dan op de vernieuwde drone ‘Centaur’ gemonteerd moet worden om probleemloos 5G-internet te leveren aan gebruikers op de grond.

Project Loon

Het was al eerder bekend dat de internetgigant voor een ander project genaamd ‘Project Loon‘, luchtballonnen gebruikt die voorzien zijn van wifi-routers om afgelegen plekken van onze planeet te voorzien van internet. Bekijk de video hieronder voor meer uitleg over Project Loon:


Naast Project Loon past Project Skybender past helemaal in het beeld van Google om ontwikkelingslanden en afgelegen gebieden van internet te voorzien en te verbeteren.