Energierekening buren drijfveer om energiekosten te besparen

ENERGIE

Ruim 80 procent van de Nederlanders heeft geen idee hoeveel hun buren kwijt zijn aan energiekosten. Het overgrote deel hiervan hoeft het ook niet te weten. Dit blijkt uit een onderzoek die HIER klimaatbureau liet uitvoeren onder 2.916 respondenten.

Van de 2.916 respondenten geeft 83 procent aan dat zij niet weten hoeveel de buren aan energie betalen. Zes procent weet het niet van de buren maar wel van vrienden, kennissen of familie. Dat is wel erg jammer, want weten hoe hoog de energierekening is bij de buren, is de grootste drijfveer om zelf energie te besparen. Dat is in 2013 al gebleken uit een sociaal onderzoek van Amerikaans gedragswetenschapper Alex Laskey:

Het Klimaatstraatfeest

Dat veel Nederlands niet willen weten hoeveel hun buren aan energie betalen is een gemiste kans. Want weten wat je buren aan energie betalen biedt veel inzicht omdat jij en je buren in een vergelijkbaar huis wonen. Als je buren uit dezelfde gezinssamenstelling bestaan maar veel minder voor energie betalen dan jij, dan is dit voor jou ook mogelijk!

Niet voor niets stimuleert het HIER Klimaatstraatfeest deelnemers om samen, bijvoorbeeld met de buren, sportclub of collega’s, in actie te komen. Dat is gezelliger, maar ook effectiever. Het HIER Klimaatstraatfeest is de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland en komt in actie tegen het klimaatprobleem. Lees hierover meer op klimaatstraatfeest.nl.

Geld besparen met de online energievergelijker

De eenvoudigste manier om te besparen op jouw energiekosten, is door een energiecontract af te sluiten bij een voordelige aanbieder. Door jaarlijks over te stappen profiteer jij namelijk van de overstapkortingen voor nieuwe klanten.

Om de beste en de goedkoopste energieleverancier te vinden, kan je gebruik maken van onze online energievergelijker. Zo kan je door over te stappen wel 450 euro per jaar besparen!

Vindt je dit artikel handig? Deel het dan met jouw vrienden!