Bizar veel overstappers volgens het anp

ENERGIE

ANP, Nu.nl en verschillende andere nieuwsbronnen, tonen cijfers die nooit eerder vertoond zijn. Het afgelopen jaar is namelijk een recordaantal van ruim 2,3 miljoen Nederlanders overgestapt naar een nieuwe energieleverancier. Dit gaat om verwerkte en goedgekeurde overstapverzoeken.

Maar liefst een stijging van 15% ten opzichte van vorig jaar. Het fenomeen om thuis, online te besparen op de vaste lasten is blijkbaar nog steeds razend populair. Online energie vergelijken houdt hiermee het record met een stijging van 85% ten opzichte van 2010.

Volgens branchevereniging Energie-Nederland, zijn deze cijfers het bewijs van een markt waarin de consument zich goed weet te vinden. Energie vergelijkingssites zijn onafhankelijk, vergelijken binnen een mum van tijd en zijn gratis voor de overstapper.

Volgens de branchevereniging is het sinds 1 juli 2015 nog eenvoudiger geworden om alle aanbiedingen van verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Alle energieproducten worden aangeboden als “aanbod op maat”, dat samen met de toezichthouder ACM werd ontwikkeld.

Blijft de markt groeien?

Volgens veel nieuwe startups als onlineenergievergelijker.nl of energietoppers.nl, blijft de markt groeien en gaat de groei van 15% volgend jaar verbroken worden. Zou deze groei inderdaad vasthouden en blijven overstappers profiteren van alle energieaanbiedingen?

Vindt je dit artikel handig? Deel het dan met je vrienden!