Aanmelden energieleverancier of verhuizen energieleverancier?

ENERGIE

Ga je binnenkort verhuizen? Zorg er dan voor dat je tijdig je huidige energieleverancier informeert over jouw verhuizing. Als je klant blijft bij je huidige energieleverancier wordt alles voor je geregeld. Toch blijkt een verhuizing een prima moment om je energierekening onder de loep te nemen en de actuele energieprijzen te vergelijken. Het komt 8 van de 10 keer voor dat je kunt besparen op jouw energierekening door je aan te melden bij een andere energieleverancier.

Energie verhuizen overlap

Als je niet op dezelfde dag je woning verlaat en de nieuwe woning betrek dan heb je een energiecontract op twee woningen. Om de zorgen overlap van het verhuizen van jouw energiecontract goed wordt geregeld moet je ervoor zorgen tijdig de meterstanden door te geven en de aanwijzingen van je huidige energieleverancier goed op te volgen. Zo voorkom je dat je teveel betaald. Lees hier meer over meterstanden doorgeven bij een verhuizing.

Verhuizen energie opzeggen

Omdat een energiecontract op een naam wordt afgesloten en dus niet op een adres wordt gezet, is het niet noodzakelijk om een nieuw energiecontract af te sluiten als je gaat verhuizen en bij de huidige energieleverancier blijft. Lees hier meer over energiecontract opzeggen bij verhuizing.

Verhuizen nieuwe energieleverancier

Ga je verhuizen en heb je nog geen energiecontract? Of ga je voor het eerst een eigen woning betrekken? Naast het regelen van zaken zoals de inrichting, verzekeringen, internet/tv/bellen moet ook energie worden afgesloten. Misschien lijkt het ingewikkeld maar het uitzoeken van een nieuw energiecontract valt reuze mee.

Zodra je het nieuwe woonadres weet kun je je aanmelden bij een energieleverancier die het best bij jou past. Bij welke energieleverancier kun je het best aanmelden? Lees hier alles wat je moet weten over het kiezen van een nieuwe energieleverancier.

Afhankelijk van waar je gaat wonen krijg je een netbeheerder toegewezen die over het beheren van het gas- en elektriciteitsnet gaat. Bekijk hier een overzicht van netbeheerders in Nederland.

Lees hier alles wat je moet weten bij het inschakelen van een professioneel verhuisbedrijf

Op onze website vindt je het beste aanbod van alle energieleveranciers in Nederland. Met onze handige vergelijkingstool kun je de prijzen van energie vergelijken. Vul je gegevens in en wij berekenen direct wie de goedkoopste energieleverancier is om je aan te melden!