Zonnepanelen nou wel of niet doen?

DUURZAAM

Steeds meer mensen denken aan zonnepanelen om te besparen op de energiekosten. Toch blijft het voor de meeste mensen alleen bij denken en zijn er voor velen nog teveel drempels om over te gaan op zonnepanelen.

Google heeft op haar website het project Sunroof gelanceerd. Project Sunroof is een online tool waarmee bewoners kunnen zien hoe efficiënt overstappen op zonnepanelen zou zijn.

Google’s Project Sunroof

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig? Door wie laat ik ze installeren? Hoeveel kan ik besparen met zonnepanelen? Is mijn dak wel geschikt voor het opwekken met zonnepanelen? Project Sunroof, geleid door Google-engineer Carl Elkin, beantwoord al deze vragen. googlesunroof

Project Sunroof toont jou direct hoeveel energie jij zou kunnen opwekken. Dit is gebaseerds op de informatie die Google heeft over jouw woonomgeving. Hierbij wordt er gekeken naar het weer, de hoeveelheid schaduw die op het dak valt door de bomen en gebouwen om jouw woning heen, en in hoeverre jouw dak naar het zuiden gericht is. Kortom, Project sunroof:

  • kijkt naar dakoriëntatie en schaduw van bomen en gebouwen
  • berekent hoeveel kwh er opgewekt kan worden
  • berekent hoeveel er bespaard kan worden
  • weergeeft welke monteurs de panelen kunnen plaatsen

Wist je dat je zonnepanelen niet altijd hoeft te kopen? Leasen of huren is ook vaak mogelijk. Bij het huren of leasen van zonnepanelen, hoef je niet direct diep in de buidel te tasten, maar kan je toch beginnen met het produceren van je eigen duurzame energie. Zie ons blog: zonnepanelen kopen of huren?

Hoe werkt Project Sunroof

Het is eigenlijk heel simpel. Je typt je adres in en je huidige energiekosten. Project Sunroof berekent vervolgens wat voor zonnepanelen installatie jouw nodig heeft. Zo zie je direct in hoeveel je kunt besparen als je overstapt op zonnepanelen. Gebruikers kunnen vervolgens ook contact opnemen met installateurs van zonnepanelen. Onderstaande video geeft een impressie van het product.


‘en mogelijk zelfs in de hele wereld’

Voorlopig werkt de tool helaas alleen in de omgeving van San Fransisco en Boston. Google zegt dat de online tool binnenkort in de gehele Verenigde Staten beschikbaar zal worden, maar het zal niet lang duren voor het wereldwijd wordt uitgerold.

Uw bijdrage aan klimaatverandering

Denk je er al aan om zonnepanelen te plaatsen op jouw dak? Soms is daar gewoon het budget niet voor maar wees gerust, tegenwoordig kan je ook zonnepanelen huren.

Ook door over te stappen van energieleverancier kan je een bijdrage leveren. Als je overstapt van een grijze leverancier zoals Nuon of Essent, naar een energieleverancier die wel 100% groen produceert kan je tot 4 ton co2 besparen. Overstappen naar een duurzaam energiebedrijf hoeft niet te betekenen dat je meer gaat betalen.

Zelf stroom opwekken?

Ben je benieuwd wat voor jouw huis de mogelijkheden zijn om zelf via zonnepanelen stroom op te wekken? Vraag dan nu vrijblijvend 6 offertes aan via onderstaand formulier: