Zonneauto die oneindig kan blijven rijden

DUURZAAM

Een Australische startup EVX heet een zonneauto ontwikkeld die zelf stroom opwerkt en zo energiezuinig is dat de auto oneindig kan blijven rijden zolang de zon schijnt.

De elektrische auto is flink aan het winnen. Gek is dat natuurlijk niet want het is eenvoudig, het is goedkoop en het is leuk. Het wordt alleen maar leuker als de auto ook nog eens zelf stroom kan opwekken met zonnepanelen!

De Immortus: conceptauto met zonnepanelen

De sportieve en luxe zonneauto die Immortus wordt genoemd heeft op het dak 7 vierkante meter aan zonnepanelen. Het team van techneuten die de auto heeft ontwikkeld bestaat uit ingenieurs en ex-deelnemers van de World Solar Challenge.

De zonneauto Immortus maakt gebruik van 2 motoren. De topsnelheid van de zonneauto is 150 kilometer per uur. De zonneauto heeft een gewicht van 550 kilo en kan in 7 seconden optrekken van 0 naar 100 kilometer per uur. Veel leuker is nog dat als de snelheid terug naar 60 km/u wordt geschroefd de Immortus ‘oneindig’ kan blijven rijden zolang de zon schijnt.

Er is ruimte voor 2 personen en wat bagage in de zonneauto. De opgewekte energie wordt opgeslagen in een 10 kWh lithium-ion batterij.

Immortus voor iedereen beschikbaar?

De Immortus bevindt zich nu nog in de conceptfase. Wanneer de zonneauto op de markt komt is nog onduidelijk. De Australische startup EVX wilt de zonneauto in beperkte hoeveelheid gaan produceren en heeft dus niet de wens om tot massaproductie over te gaan. Het bedrijf verwacht ongeveer 100 zonneautos te verkopen tegen een prijs van 300.000 euro.

Een stap in de goede richting!

Dankzij het prijskaartje dat aan de Immortus hangt zal de doorsnee autoliefhebber geen Immortus toevoegen aan zijn wagenpark. Toch is het een goed initiatief voor een groenere toekomst. Als iedereen overstapt naar elektrische auto’s (met of zonder zonnepanelen) hebben we geen fossiele brandstoffen meer nodig. Een goede stap naar een groenere toekomst dus!