Overstappen van energieleverancier populairder in winter

ENERGIE

Op 11 november 2015 maakte de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bekend dat het aantal overstappers het afgelopen jaar aanzienlijk is gestegen. Eén op de zeven huishoudens wisselde van energieleverancier en dit aantal is nooit eerder zo hoog geweest.

Uit de cijfers van Onlineenergievergelijker.nl blijkt dat energie vergelijken en overstappen van energie vaker plaatstvindt in het najaar en de winter. Uit onderzoek van deze cijfers blijkt dat er meer mensen overstappen wegens de besparing die het oplevert.

Energiegedrag in huis

In de winter is er een groot verschil in het energieverbruik door meer behoefte aan comfort in huis. Dit zorgt er vaak voor dat huishoudens bewuster worden van de hoogte van het energieverbuik en de energiekosten. Aangezien de gaskosten voor het grootste gedeelte de hoogte van de energierekening bepalen, wordt er sneller gedacht aan besparen door te switchen van energieleverancier.

Een zoektocht die loont

Wisselen van energieleverancier was nog nooit zo voordelig. Mensen die nog nooit eerder zijn overgestapt kunnen al snel €350,- op jaarbasis besparen. Mensen die wel eerder zijn overgestapt kunnen volgens de Consumentenbond het best jaarlijks blijven overstappen van energieleverancier, omdat energieleveranciers dan vaak hoge welkomstpremies aanbieden.

Deze welkomstpremies en actietarieven biedt Onlineenergievergelijker.nl ook. In het resultatenoverzicht van onze handige energievergelijker vermelden wij altijd duidelijk voor welke producten een korting en/of actietarief geldt.

Decembertip: Goede voornemen

In de altijd dure decembermaand is het een geschikt moment om even stil te staan bij jouw uitgavepatroon. Veel mensen zullen schrikken als alle uitgaves inzichtelijk worden. Daarom worden in deze tijd door verschillende partijen veel tips gegeven om december goed door te komen.

Wij hebben de enige en echte ‘Tip van de Sint’: Onlineenergievergelijker.nl is dé oplossing voor besparen op energie, zowel particulier als zakelijk. Alvast een hele fijne Sinterklaasavond namens Onlineenergievergelijker.nl!

Vindt je dit artikel handig? Deel het dan met je vrienden!