Overstappen energieleverancier minder snel dan zorgverzekeraar

ENERGIE

Uit een onderzoek van ING blijkt dat Nederlanders sneller overstappen van zorgverzekeraar dan van energieleverancier of mobiele telefoonprovider.

De cijfers uit dit onderzoek zijn gebaseerd op antwoorden van 53.500 mensen. De drempel om te switchen verschilt per product. De helft wilt volgend jaar switchen van mobiele telefoonprovider, ruim 55% wilt switchen van energieleverancier en zo’n 60% zoekt volgend jaar een nieuwe zorgverzekeraar. Overstappen van energieleverancier is minder populair.

Dit komt met name omdat mensen bij zorgverzekeraars niet vastzitten aan langjarige contracten, terwijl dit bij energie en mobiele telefonie wel veel voorkomt.

Prijzen vergelijken en overstappen

Ook valt het op dat de prijsdrempel om over te stappen, erg verschilt. Voor een besparing van onder de 100 euro per jaar stapt 30% van de ondergevraagde mensen over van zorgverzekeraar. Voor diezelfde besparing stapt 25% over van mobiele telefoonprovider, terwijl slechts 20% van energieleverancier zou switchen als hij/zij daarmee 100 euro of minder zou besparen op energie.

Op 19 november maakten de laatste zorgverzekeraars hun premies voor volgend jaar bekend.

Overstappen van energieleverancier

Tegenwoordig kan je het meest besparen op je energiekosten bij een jaarcontract voor je gas en licht levering. Door elk jaar over te stappen profiteer je van exclusieve actie aanbiedingen en welkomstpremies die je mist als je een langjarig contract hebt. Start direct onze energievergelijker en bereken jouw besparing! Check onze energievergelijker op deze pagina voor de goedkoopste energieleverancier.