tesla-model-3

Eerste Tesla Model 3 van de band gerold

TECH

Tesla is er klaar voor: het nieuwste model genaamd Model 3 is gereed om de markt te veroveren. In de fabriek van Tesla is een feestelijke bijeenkomst geweest waarbij de nieuwste trots van Tesla werd gepromoot. Topman Elon Musk kwam tijdens deze promotie in een rode variant van deze nieuwe Tesla het podium oprijden. Ondertussen werden en verschillende beelden getoond van het nieuwe model.

Een betaalbaar model

Het nieuwste model van Tesla is deze keer niet ontworpen met de bedoeling om een auto vol met luxe te creëren. Juist deze keer komt Tesla met een lichtgewicht en betaalbaar model. De instapversie van dit model kost 35.000 dollar, omgerekend 29.700 euro. Voor dit bedrag heb je een auto met een actieradius van 350 kilometer. Het is de bedoeling dat de eerste klanten in Nederland begin 2018 kunnen genieten van hun nieuwe auto.

Over alle onderdelen is nagedacht

Volgens Musk is over ieder onderdeel van het nieuwe ontwerp nagedacht. Natuurlijk staat veiligheid van de auto voorop, deze wordt vergeleken met de veiligheid van een Volvo S60. Tijdens de presentatie van het nieuwe model werd laten zien dat de auto bij een zijdelingse aanrijding veel minder vervorming heeft. Natuurlijk hebben de designers van Tesla ook nagedacht over het interieur: het interieur is mooi, maar wel zeer back to basic. Daarnaast is er hardware in de auto aanwezig in de vorm van camera’s, computers en radar.

Eenvoudiger productieproces dankzij beperkte mogelijkheden

Inmiddels zijn er een half miljoen bestellingen van deze Model 3 auto’s, waardoor Musk verwacht dat de productiefase van de auto’s ‘een hel’ gaat worden. Om de vraag naar de auto’s bij te kunnen benen heeft Tesla volgens Musk het productieproces van deze ‘auto voor de massa’ eenvoudiger gemaakt. Er zijn twee varianten van de Model 3 auto: een instapmodel en een duurdere, luxere versie. Door de keuzemogelijkheden tussen deze twee modellen te beperken, wordt het productieproces een stuk eenvoudiger. Dankzij deze wijziging hebben de fabrieken de mogelijkheid om 20.000 auto’s te produceren aan het einde van december.

Eerste klanten van het nieuwe model

De eerste klanten van het nieuwe model zijn een aantal medewerkers van Tesla. 30 medewerkers hadden de grote eer om de eerste Model 3 auto’s in ontvangst te nemen. Dit gebeurde aan het einde van de bijeenkomst waarbij, onder daverend applaus, de sleutels van de auto’s aan de gelukkige werknemers werden overgedragen.