IKEA Zonnepanelen, Goed Of Slecht?

IKEA Zonnepanelen

IKEA zonnepanelen kopen? In eerste instantie denk je dan aan zonnepanelen van de meubelgigant zelf op het dak. IKEA biedt echter zonnepanelen aan van het merk Hanergy.

Zonnepanelen bij IKEA kopen een goede keuze? Vergelijk de beste installateurs met onze zonnepanelenvergelijker en beslis het zelf!

eneco logo
nuon logo
essent logo
greenchoice logo
energiedirect logo
oxxio logo

Beoordeeld in onze energievergelijker

eneco logo
7,6
nuon logo
7,7
essent logo
7,5
oxxio logo
7,3
greenchoice logo
8,6
eon logo
7,3
OEV brand

Zonnepanelen vergelijken zonder
onduidelijkheden, altijd de beste deal

OEV brand

Vergelijk gratis,
6 specialisten uit jouw regio

OEV brand
OEV brand

Altijd goedkoper dan direct bij
de leverancier zelf

OEV brand

Goedkoper gevonden? Wij betalen
het verschil terug

OEV brand

Alles netjes binnen 24 uur
op de mail

IKEA zonnepanelen kopen

Je bent opzoek naar Ikea zonnepanelen omdat je waarschijnlijk groot fan bent van de Ikea, of omdat je er vanuit gaat dat zonnepanelen kopen bij de Ikea een stuk voordeliger moeten zijn dan andere zonnepanelen.

Voor een goedkope vloer of keukengerei gaan wij tenslotte ook naar de ikea dus je moet wel waar voor je geld krijgen, maar werkt het ook echt goed, die Ikea zonnepanelen? Wij hebben het uitgezocht en vertellen je graag wat meer.

Hoe kwam de Ikea zonnepaneel tot stand?

Ikea zonnepanelen waren eigenlijk een logische stap voor het populaire Zweedse warenhuis, al het andere voor in huis was al beschikbaar. Denk aan keukens, volledige slaapkamers, vloeren, planten, lampen, matrassen, noem het maar op en de Ikea heeft het. Vaak ook tegen een aantrekkelijke prijs, waardoor je automatisch vanuit gaat dat de zonnepanelen ook tegen een goed tarief worden verkocht.

Ikea wil je graag inspireren thuis duurzamer te leven door verschillende producten en oplossingen aan te bieden die je niet alleen geld besparen maar ook energie en water. Denk aan LED-lampen, waterbesparende kranen en inductie kookplaten. Zonnepanelen waren een logische volgende stap in het aanbod van duurzame producten. Maar zijn de Ikea zonnepanelen ook echt een verstandige koop?

De eerste zonnepanelen van de Ikea kwamen op de markt in 2015. Echt uitzonderlijk goedkoop waren de zonnepanelen van IKEA niet. In tegenstelling tot veel van hun andere producten, waren de zonnepanelen niet door de Ikea zelf gefabriceerd. De prijzen van Ikea zonnepanelen?

  • 10 Ikea zonnepanelen, inclusief omvormer, garantie en installatie €3.704 euro. Met korting betaalde je een €3.149 euro voor de blauwe polykristallijne zonnepanelen met elk een vermogen van 270 Wp.
  • 10 ( zwarte ) Ikea zonnepanelen met een maximaal vermogen per paneel van 285 Wp. Voor deze set zwarte Monokristallijn zonnepanelen betaal je €4.230. Met de Ikea korting betaal je zo een €3.596 euro.
Ook heb je de keuze uit 2 verschillende soorten omvormers:
  • Traditionele omvormer
    monitort de werking van het totale systeem
  • SolarEdge omvormer
    monitort en optimaliseert het systeem per paneel en benut je dak optimaal door het flexibele ontwerp bij meerdere dakvlakken en schaduw.

Ikea geen ‘eigen merk’ zonnepanelen

In Barendrecht is de eerste speciale ‘Ikea zonnepanelenshop‘ geopend. Alle Ikea winkels hebben inmiddels een speciale zonnepanelen shop. Hier kun je meer informatie opdoen over de zonnepanelen van IKEA en wordt je ook vriendelijk te woord gestaan door echte experts.

De eerste keer dat Ikea zonnepanelen ging aanbieden was in 2015, in samenwerking met Hanergy. Hanergy is een grote speler als het gaat om produceren van zonnepanelen, samen met het Japanse Solar Frontier, hebben zij het grootste marktaandeel. Inmiddels is de samenwerking met Hanergy beëindigd en werkt Ikea samen met Solarcentury, een van de grootste en langst bestaande bedrijven in de zonne-energiebranche.

Het Ikea zonnepaneel aanbod dat in samenwerking met Solarcentury wordt geleverd, zijn van verschillende andere merken zoals JA Solar, Canadian Solar, Goodwe en SolarEdge. IKEA heeft dus geen ‘eigen merk’ zonnepanelen.

Ikea koopt zonnepanelen van Concurrent

Ikea Zwolle heeft onlangs 5500 zonnepanelen laten monteren op het dak. Zo een investering is natuurlijk prachtig en enorm milieubewust, maar waarom leggen ze niet het eigen merk zonnepanelen op het dak?

Op het dak liggen geen Ikea zonnepanelen, maar zonnepanelen van het Japanse merk Solar Frontier. Deze fabrikant levert namelijk ook dunne film zonnepanelen, die erg geschikt zijn voor grote oppervlaktes. Deze ‘uitrolbare’ zonnepanelen film, kan tot wel 20% meer zonne-energie opleveren dan de traditionele zonnepanelen.

Overigens is het wel te begrijpen dan Ikea niet heeft gekozen voor de eigen zonnepanelen maar voor de zonnepanelen van de concurrent. Zo hebben Hanergy (Ikea) zonnepanelen, 4% meer dakoppervlak nodig voor dezelfde energieopbrengst als zonnepanelen van Solar Frontier. Ook zijn zonnepanelen van Solar Frontier veel duurzamer als Ikea zonnepanelen en gaan ze een stuk langer mee. Is het gek dat de Ikea heeft gekozen voor een ander merk zonnepanelen? Wij doen er geen uitspraak over, maar je kan al raden hoe wij erover denken.

Zelf stroom opwekken?

Ben je benieuwd wat voor jouw huis de mogelijkheden zijn om zelf via zonnepanelen stroom op te wekken? Vraag dan nu vrijblijvend 6 offertes aan met onze zonnepanelenvergelijker.


Was de informatie op deze pagina nuttig?
IKEA Zonnepanelen
Score: 9.5/10. Op basis van 75 beoordelingen

Laat je goed informeren en vraag offertes aan

Ikea zonnepanelen of geen Ikea zonnepanelen? Na het lezen van dit artikel heb je vast een hele hoop extra vragen. Het makkelijkste is dan om onderstaand formulier in te vullen en je te laten adviseren door onafhankelijke zonnepanelen leveranciers en installateurs. Zij kunnen je kosteloos een offerte opsturen en informatie kost je helemaal niks. Je krijgt een aantal offertes opgestuurd van leveranciers bij jou in de buurt. Zo kan je makkelijk vergelijken. Niet geschoten is altijd mis!

Het team van Onlineenergievergelijker.nl wenst je veel succes!