Nuon Opzeggen, Verhuizen, Acties & Meer

Nuon

Nuon is een van de grootste energieleveranciers in Nederland. Zo’n twee miljoen Nederlanders zijn klant van Nuon. Het energiebedrijf produceert en levert elektriciteit, energiegerelateerde producten, gas, warmte en koude. In 2009 is Nuon door Vattenfall overgenomen. Je betaalt 1 factuur aan Nuon voor zowel de energiekosten als de kosten voor het transport/netbeheer.

Leveranciersgegevens

Bedrijf Nuon
Email contact@nuon.nl
Telefoon 0900 0808
Bereikbaar ma – vr 8.00 – 18.00
Adres Hoekenrode 8, 1102 BR Amsterdam
Website https://www.nuon.nl/
Direct naar:

Hoe scoort Nuon?

 • 7/10
  Prijsinzichten - 7/10
 • 8/10
  Overstapproces - 8/10
 • 7.7/10
  Klantenservice - 7.7/10
 • 8/10
  Duurzaamheid - 8/10
 • 8.6/10
  Betalingen - 8.6/10
7.9/10

Vergelijk Nuon met alle andere energieleveranciers

Alle informatie over Nuon

Nuon Groene Stroom

populair

€ 250,- cadeau PowerDeal

Nuon Weekendje Weg

Groen Stroom + Tablet KadoBekijk ook alle aanbiedingen van Nuon met onze handige energievergelijker.

Nuon aanvragen? Meld je nu aan voor de goedkoopste energieaanbieding van Nuon en profiteer direct van de hoogste welkomstkorting. Je ontvangt de welkomstkorting alleen als nieuwe klant van Nuon. De gehele overstap wordt door Nuon verzorgt zodat je nooit zonder gas en licht komt te zitten. Wettelijk is afgesproken dat de leveranciers de overstap zo soepel mogelijk laten verlopen. Daarom stemmen zij onderling af wanneer het huidige energiecontract verloop en het nieuwe contract begint.

Nieuwe klanten die een energiecontract hebben met een resterende looptijd van maximaal 3 maanden worden aan het einde van hun huidige contract overgezet. Hierdoor wordt de overstapboete of het mislopen van een welkomstkorting voorkomen. Klanten die een energiecontract hebben met een resterende looptijd van langer dan 3 maanden worden direct overgezet. Een eventuele overstapboete en/of misgelopen welkomstpremie worden niet vergoedt.

Wat gebeurd er na Nuon aanvragen?

Enkele minuten na de aanvraag bij Nuon ontvang je per e-mail een bevestiging van ons. Je hoeft verder niets meer te doen. Je aanvraag wordt door ons naar Nuon gestuurd. Hierna kun je het volgende verwachten:

 1. Binnen 5 werkdagen ontvang je jouw nieuwe energiecontract per e-mail;
 2. Je hebt 14 kalenderdagen wettelijke bedenktijd
 3. Het huidig contract wordt voor jou opgezegd;
 4. Rond de startdatum van jou energiecontract vraagt Nuon de meterstanden bij je op;
 5. De overstap is voltooid en je start direct met besparen!

Verhuizen: energiecontract Nuon aanvragen

Ga je binnenkort verhuizen of ben je onlangs verhuisd, dan kun je gemakkelijk een nieuw energiecontract voor jouw nieuwe woning bij Nuon aanvragen via onze handige energievergelijker. Het nieuw energiecontract gaat zo snel mogelijk in en er is altijd gas en licht aanwezig in jouw nieuwe woning.

Ga je binnenkort verhuizen? Dan kun je ervoor kiezen om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier of om je contract bij Nuon te verhuizen. Hieronder volgt een handig stappenplan die je kunt gebruiken als je jouw energiecontract bij Nuon wilt verhuizen. Zo weet je zeker dat je aansluiting op gas en licht goed wordt geregeld.

 1. Geef je verhuizing direct door aan Nuon
  Dit kan al vanaf 3 maanden voor je verhuizing maar doe dit uiterlijk twee weken voordat je gaat verhuizen. Vaak kun je de verhuizing via internet doorgeven. Bekijk op de website van Nuon of dit mogelijk is.

 2. Schrijf je meterstanden op
  Schrijf op de dag dat je gaat verhuizen de meterstanden op. Deze worden later opgevraagd door Nuon.

 3. Geef de meterstanden binnen 2 weken door
  Heb je je meterstanden opgeschreven? Stuur deze dan op naar Nuon. Dit kan altijd schriftelijk maar bij sommige energieleverancier ook online doorgegeven worden. Nuon geeft hierna de meterstanden door aan jouw netbeheerder. Je netbeheerder registreert alle aansluitingen en zorgt voor het transport in jouw gebied.

 4. Controleer de eindafrekeing
  Kijk of de opgegeven meterstanden ook overeenkomen met de meterstanden op de eindafrekening. Komen deze niet overeen? Neem dan direct contact op met Nuon. Binnen 3 maanden na verhuisdatum mag je deze namelijk nog wijzigen.


Direct profiteren van goedkopere energietarieven?

Verhuizen is een goed moment om van energieleverancier te switchen. Overstappen is namelijk enkel een administratieve kwestie. Nu je tijden je verhuizing hier toch al mee bezig bent kun je gemakkelijk met onze energievergelijker checken of je wel gebruik maakt van de goedkoopste energietarieven!

Wil je Nuon opzeggen? Dan kan je de onderstaande tekst gebruiken om je opzegging bij Nuon in orde te maken. Je mag de tekst van ons overnemen en deze gebruiken in een eigen brief naar de energieleverancier. Wil je Nuon opzeggen? Dan moet je wel je eigen gegevens invullen, zoals je voornaam, je adres en andere gegevens die Nuon nodig heeft om jou energielevering op te zeggen.

Nuon opzeggen kan in tegenstelling tot wat velen anderen beweren niet telefonisch. Ga dus ook niet bellen want dit is zonde van je tijd. Wij adviseren je gewoon gebruik te maken van de onderstaande tekst. Ook de adresgegevens van Nuon voor het opzeggen, staat in deze brief. Deze adresgegevens kan je ook gebruiken voor op de envelop. Tenslotte is het handig om de brief aangetekend op te sturen. Dit om vervelende discussies achteraf te voorkomen.

Nuon
[straat + huisnummer]
[postcode] [plaats]

Betreft: Nuon opzeggen

[datum], [plaats]

Geachte heer / mevrouw,

Via dit schrijven wil ik mijn energiecontract bij Nuon opzeggen. Ik wil Nuon graag opzeggen per [datum].

[voornaam] [achternaam]
[straat] [huisnr]
[postcode] [plaats]

De incassomachtiging ten laste van mijn rekeningnummer die ik getekend heb bij het tot stand komen van mijn energieafname, wil ik ook logischerwijs laten vervallen. Gaarne deze te laten vervallen, tegelijkertijd met de datum van opzegging.

Graag ontvang ik van u een schriftelijke bevestiging van deze opzegbrief.

Indien mijn Nuon opzegging niet mogelijk is omdat ik mij nog binnen de contractperiode bevind, dan wil ik graag de vroegst mogelijke datum aanhouden waarop mijn abonnement wel op te zeggen is. Ik zou u willen vragen om in de schriftelijke bevestiging van mijn opzegging, ook de vroegst mogelijke datum te vermelden waarom mijn abonnement beëindigt wordt.

Met vriendelijke groet,

[Voor en achternaam + handtekening]


Nuon laten opzeggen?

Ga je voor een andere, goedkopere energieleverancier? Laat je opzegging dan aan ons over. Je kunt op onze website makkelijk vergelijken welke energieleverancier aan jou kan leveren en tegen welk tarief. Als je een energieleverancier hebt gevonden die beter bij je past, dan zullen wij jou Nuon opzeggen en maken wij jou nieuwe aansluiting in orde. Uiteraard kost deze overstapservice jou niks en kom je geen moment zonder stroom te zitten.

Welkomstpremies worden door energieleveranciers aangeboden aan nieuwe klanten. Met onze energievergelijker kun je direct zien hoe hoog de Nuon welkomstpremie op dit moment is.

De Nuon welkomstpremies zijn hoger in onze vergelijker omdat Nuon op deze manier hoger in onze resultaten terecht komt met hun energieproduct. Hier kun jij direct van profiteren als nieuwe klant. Wil je weten hoe hoog de Nuon welkomstpremie is? Start dan direct met vergelijken en bekijk jouw voordeel!

Denk je erover na om zonnepanelen aan te schaffen? Steeds meer leveranciers bieden zonnepanelen aan. Zo ook Nuon. Nuon biedt drie pakketten zonnepanelen aan. De energieleverancier levert zowel blauwe als zwarte zonnepanelen in combinatie met verschillende omvormers.

Betaal nooit meer teveel voor energie

Een overstap kan je tot ruim 300 euro besparing per jaar opleveren.

Bron: ACM, november 2016.
Ik maak de stap