Nuon opzeggen - bij een overstap of verhuizing

Nuon Opzeggen

Wil je jouw energiecontract met Nuon beëindigen? Dat kan! De wijze waarop je dat het beste kunt doen, is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Als je ontevreden bent over Nuon of op zoek wilt naar een voordeliger contract van een concurrent afsluiten, dan gaat het opzeggen anders dan dat er bijvoorbeeld sprake is van een verhuizing.

Bekijk de onderstaande situaties om te kijken hoe jij jouw contract met Nuon het beste kunt stoppen:

  • Ik wil overstappen naar andere leverancier/ben niet tevreden: als dit van toepassing is kan je jouw nieuwe energieleverancier het beste voor je laten opzeggen. Je kunt direct beginnen energie te vergelijken om een nieuwe leverancier te vinden. Met behulp van een vergelijker vind je gemakkelijk een nieuwe leverancier. Je kunt het gewenste energiecontract aanvragen, dan regelt jouw nieuwe energieleverancier de opzegging bij Nuon.
  • Ik ga verhuizen: een verhuizing is een uitstekend moment om je huidige energiecontract tegen het licht te houden met behulp van een website als deze. Je kunt dan direct een voorldeliger energiecontract afsluiten voor je nieuwe adres. Echter moet je bij een verhuizing zelf je contract bij Nuon opzeggen. Scroll naar beneden voor een voorbeeldbrief die je hiervoor kunt gebruiken. Wil je jouw huidige contract met Nuon meeverhuizen? Geef dan je verhuizing door bij Nuon.
  • Ik wil opzeggen vanwege samenwonen/overlijden/verhuizing naar een verzorgingstehuis: in een uitzonderlijke situatie, kunt u het beste contact opnemen met Nuon om uw situatie te voor te leggen. Nuon zal u dan informeren over de mogelijkheden. U kunt dit het beste doen via Mijn Nuon.

Opzeg- overstapboete bij contractbreuk

Als u uw contract bij Nuon voor het einde van uw contract, riskeert u een opzegboete. De hoogte van deze opzegvergoeding is wettelijk bepaald en bij ieder energieleverancier hetzelfde. De opzegvergoeding wordt gerekend per energie product, dus voor stroom én voor gas als u beide afneemt. De onderstaande vergoeding moet u dan dus met twee vermenigvuldigen.

Resterende looptijd Overstapboete per product (incl. btw)
0 – 1,5 jaar € 50,-
1,5 – 2 jaar € 75,-
2 – 2,5 jaar € 100,-
2,5 jaar en langer € 125,-

Voorbeeldbrief opzeggen Nuon energiecontract

Voor het opzeggen van je contract met Nuon hebben we een voorbeeldbrief opgesteld, waar je enkel nog je persoonlijke gegevens aan hoeft toe te voegen. Daarna kan deze direct op de post.

Nuon
Postbus 40021
6803 HA Arnhem


Betreft: Nuon energiecontract opzeggen

[datum], [plaats]

Geachte heer / mevrouw,

Via dit schrijven wil ik mijn energiecontract bij Nuon opzeggen. Ik wil Nuon graag opzeggen per [datum].

[voornaam] [achternaam]
[straat] [huisnr]
[postcode] [plaats]

De incassomachtiging ten laste van mijn rekeningnummer die ik getekend heb bij het tot stand komen van mijn energieafname, wil ik ook logischerwijs laten vervallen. Gaarne deze te laten vervallen, tegelijkertijd met de datum van opzegging.

Graag ontvang ik van u een schriftelijke bevestiging van deze opzegbrief.

Indien opzegging van mijn energiecontract niet mogelijk is omdat ik mij nog binnen de contractperiode bevind, dan wil ik graag de vroegst mogelijke datum aanhouden waarop mijn contract wel op te zeggen is. Ik zou u willen vragen om in de schriftelijke bevestiging van mijn opzegging, ook de vroegst mogelijke datum te vermelden waarom mijn energiecontract beëindigt wordt.

Met vriendelijke groet,

[Voor- en achternaam + telefoonnummer + handtekening]

OEV brand

Energie vergelijken zonder
onduidelijkheden, altijd de beste deal

OEV brand

Gratis overstapservice,
nooit zonder gas en stroom

OEV brand
OEV brand

Altijd goedkoper dan direct bij
de energieleverancier

OEV brand

Goedkoper gevonden? Wij betalen
het verschil terug

OEV brand

Alles netjes op de e-mail + 14 dagen
bedenktijd

Overstapcases

meer korting dan aanbieders
Doet wat ze moeten doen

Maar vreemd dat ze meer korting kunnen geven dan de aanbieders zelf.

– G. Baak, Leiden

Bekijk case
stap elk jaar over
Snelle besparing

Ik stap elk jaar over, deze site maakt dat heel gemakkelijk!

– J. Veken, Delft

Bekijk case

Vergelijk Nuon met alle andere energieleveranciers