Energie Vergelijken Consumentenbond - Goede of Slechte Keuze?

Energie vergelijken Consumentenbond

Echte consumentenbond energie bestaat niet. Wel is er een Consumentenbond energievergelijker waar je energieprijzen mee kunt vergelijken. Daar vertellen we je graag meer over!

Wil je makkelijker en goedkoper uit zijn dan bij de Consumentenbond? Probeer dan ook zeker onze energievergelijker. Deze is 100% onafhankelijk!

laagste prijsgarantie energie

Goedkoper dan
de Consumentenbond


Overstap cases

meer korting dan aanbieders
Doet wat ze moeten doen

Maar vreemd dat ze meer korting kunnen geven dan de aanbieders zelf.

– G. Vaak, Leiden

Bekijk case

Gegarandeerd de beste prijs

OEV brand

100% onafhankelijk vergelijken

huisje

Alle energieleveranciers onder één dak

verlichting

Nergens goedkoper

energiecontract

Onze overstapservice regelt jouw overstap

nooit zonder stroom

Kom nooit zonder stroom te zitten

1 Voordeel. € 250,-
2 Voordeel. € 150,-
3 Voordeel. € 175,-
4 Voordeel. € 300,-
Laatste update: 27.02.2020. Berekend op basis van gemiddeld verbruik (ACM). Alle energieleveranciers vergelijken? Vul dan snel onze energievergelijker in.
1 Voordeel. € 300,-
2 Voordeel. € 325,-
3 Voordeel. € 175,-
4 Voordeel. € 100,-
Laatste update: 27.02.2020. Berekend op basis van gemiddeld verbruik (ACM). Alle energieleveranciers vergelijken? Vul dan snel onze energievergelijker in.

Onafhankelijk geïnformeerd, of toch niet?

Als vertrouwensbond richt de Consumentenbond zicht tot het geven van advies of vragen en problemen van de consument. Dit wordt gedaan voor de meest uiteenlopende producten. Zo wordt er onafhankelijk onderzoek verricht tussen bijvoorbeeld mobiele telefonie aanbieders, internet aanbieders, producenten en fabrikanten van witgoed en andere huishoudelijke apparaten. Vaak worden deze testen uitgevoerd door een onafhankelijk panel, welke vaak bestaat uit leden uit de juiste doelgroep wat betreft leeftijd en geslacht. Zo kun je dus ook energie vergelijken bij de Consumentenbond.

Maargoed, echte Consumentenbond energie bestaat niet en energie vergelijken bij de Consumentenbond doe je in principe ook niet met een consumentenbond energievergelijker. De energievergelijker van de Consumentenbond is namelijk van PriceWise. Een zeer commercieel bedrijf wat naast energie vergelijken ook autoverzekeringen, leningen en andere diensten voor je vergelijkt. Per overstapper krijgt PriceWise een mooie vergoeding die weer wordt aangeboden door de energieleveranciers in de vorm van een provisie. Deze provisie deelt PriceWise weer met de Consumentenbond. De Consumentenbond energievergelijker verdient brengt dus echt een hele hoop geld in het laatje. Dat had je zeker niet gedacht?

Wel kunnen wij met zekerheid zeggen dat energie vergelijken bij de Consumentenbond helemaal onafhankelijk is, net als bij ons. Echter kunnen de Consumentenbond energie prijzen of collectieven niet op tegen de prijzen in onze vergelijker. Test het zelf en stel ons op de proef met 14 dagen bedenktijd!

Energie en de Consumentenbond

Energievergelijkers moeten volgens de consumentenbond eerlijk en transparant zijn. Om deze reden wordt er jaarlijks een onderzoekt verricht tussen de grote energieleveranciers en tussen verschillende online energievergelijkers waar men energie kan vergelijken. Op Onlineenergievergelijker.nl kunt u uiteraard ook 100% onafhankelijk energie vergelijken. Alle energieleveranciers hebben de mogelijkheid om hun producten via onze vergelijker aan te bieden en alle leveranciers betalen dezelfde vergoeding per overstapper.

Energie vergelijken kan ook op de website van de consumentenbond. Op deze website wordt nu gebruik gemaakt van een vergelijker die wordt aangeboden door de organisatie van Prisewise. Net als veel andere websites zoals Zelfenergievergelijken.nl en Overstappen.nl, wordt hier een online tool aangeboden die vergelijking maakt op basis van het verbruik en de postcode van de afnemer.

Energie vergelijken Consumentenbond, hoe werkt dat?

De Energievergelijker van de Consumentenbond werkt net als elke andere onafhankelijke energievergelijker op het web als een soort van calculator, welke op basis van de door jou ingevoerde gegevens een berekening maakt waarna in het resultatenscherm de goedkoopste energieleverancier bovenin komt te staan. Je kunt filteren op groen maar ook op grijze stroom. Ook kun je als je energie vergelijkt bij de Consumentenbond energievergelijker een keuze maken tussen het aantal jaren dat jij ergens klant wilt blijven. De overstapservice is net als bij ons ook helemaal gratis!

Meerdere organisaties

Energie vergelijken kan bij de consumentenbond maar ook bij partner bedrijf Pricewise, bekend van televisie of bij vereniging eigen huis. Op al deze websites kan je energieleveranciers met elkaar vergelijken op prijs. Wil je niet langer wachten? Maak dan een energievergelijking met onze eigen energievergelijker. Onze energievergelijking is 100% onafhankelijk en geeft jou 14 dagen bedenktijd en de laagste prijsgarantie in onze Energievergelijken. Consumentenbond energie kan daar niet tegenop!