Onlineenergievergelijker.nl

Waarom overstappen op duurzame energie?

DUURZAAM

Steeds meer huishoudens en ondernemers stappen over op groene energie door zonnepanelen of windmolens aan te schaffen. Ook de overheid stimuleert het overstappen naar duurzaam opgewekte energie met subsidieregelingen. Maar wat is groene energie? Wat zijn de voordelen en nadelen van duurzame energie? Waarom zou je overstappen op duurzame energie?

Energie wordt van oudsher opgewekt in centrales die worden gestookt op kolen, olie of aardgas. Hierbij komt CO2 vrij, een gas dat schade aanricht aan met milieu, het klimaat en de luchtkwaliteit. Om dit tegen te gaan, stappen steeds meer mensen over op groene stroom: energie die wordt opgewekt met zonnepanelen, windmolens, waterkrachtcentrales en biomassa. Ook staat het energievraagstuk hoog op de internationale agenda: de Europese Unie wil in 2050 minstens de helft van alle energie opwekken vanuit duurzame bronnen.

De voordelen van duurzame energie

De nadelen van duurzame energie

Misschien helpen deze voor- en nadelen je bij een beslissing om over te stappen naar groene energie, of helpen bij een keuze voor voor een bepaalde vorm van groene energie. Vast staat dat steeds meer mensen, inmiddels al een derde van alle huishoudens in Nederland, kiest voor duurzame energie.

Groenste energieaanbiedingen 2017

Zie ook dit blog over de meest groene energieleveranciers voor meer informatie over de totstandkoming van de beoordeling. Wil je meer lezen over groene energie of prijzen van groene energie vergelijken? lees dan gier verder:


Groene Energie
Leverancier Jaarprijs
1
€1172,95
€175 welkomstkorting
2
€1180,26
Speciaal groen tarief
3

€1197,05
€120 welkomstkorting
!
Gebaseerd op: Stroom:2600 kWh & Gas:1100 m3.
Geupdate op 02.05.2024.