Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Terug

Overstappen naar een betere energieleverancier kan op Onlineenergievergelijker.nl in drie eenvoudige stappen. Wij hebben voor je op een rijtje gezet hoe het overstappen energie werkt.

  1. Start de energievergelijker, Voer jouw postcode, huisnummer, verbruik en huidige leverancier in. Als je jouw jaarlijkse verbruik niet precies weet, dan kun je een schatting aangeven door op de huishouden samenstelling icoontjes te klikken.
  2. Je klikt op ‘Maak vergelijking’ en alle beschikbare contracten worden in een mooi overzicht getoond. Aan de hand van de filters aan de bovenzijde van de vergelijker kun je de contracten opvragen die aan jouw wensen en eisen voldoen. Vervolgens selecteert je het contract dat je wilt aanvragen.
  3. In het aanvraagscherm vult je de overige gegevens in. Door vervolgens op ‘Bevestig je aanvraag’ te klikken, wordt de overstap in werking gesteld.

Wat gebeurd er dan?

Je krijgt van ons een bevestiging per e-mail, en wij handelen verder alles af. Je hoeft nu niets meer te doen. Wij sturen de aanvraag door naar de nieuwe energieleverancier. Deze zegt het contract bij jouw oude energieleverancier voor je op.

De nieuwe energieleverancier neemt vervolgens binnen 2 weken contact met je op. Kortom, energie vergelijken en overstappen binnen 2 minuten kan op Onlineenergievergelijker.nl.