Energiemeter Terugdraaien

Energiemeter terugdraaien

contractalarm Terug

Energiemeter terugdraaien of jouw meterstand terugdraaien? Vroeger waren de meters allemaal makkelijk terug te draaien met bijvoorbeeld het gebruik van een magneet.

Tegenwoordig is het moeilijk om de meterstanden te manipuleren en staan hier ook hoge straffen en boeten op als je hiermee in aanmerking kan worden gebracht. Deze lopen op tot 20.000 euro of 8 maanden cel. Afhankelijk van hoe vaak je met soortgelijke zaken in aanmerking bent geweest.

Waarom is het moeilijk om jouw energiemeter terug te draaien?

  • Slimme meters zijn veelal digitaal en niet meer magnetisch te manipuleren
  • Veel meterkasten zijn digitaal aangesloten en geven een signaal af wanneer er met de meterkast wordt gesjoemeld
  • Alle elektriciens die gecertificeerd zijn om een meterkast te draaien of een nieuwe aansluiting te maken, werken met eigen, gecodeerde zegels

Ons advies over het terugdraaien van uw meterstanden. Niet doen! Los van het feit dat het niet goed op je CV staat is het ook nog eens praktisch onmogelijk en niet rendabel. Tijden veranderen en zo dus ook de techniek.

Gelukkig zorgt deze techniek er wel voor dat je in plaats van jouw meterstand terug te draaien nu ook energie kunt vergelijken om te zien wat u kunt besparen. Handig dat besparen? Check dan meteen onze energievergelijker.

Was de informatie op deze pagina nuttig?
Energiemeter terugdraaien
Score: 8.6/10. Op basis van 504 beoordelingen