Vrijopnaam Opzeggen, Verhuizen, Acties & Meer

Vrijopnaam

Nederland heeft er weer een nieuwe energieleverancier bij: Vrijopnaam. Het unieke aan Vrijopnaam is dat dit energiebedrijf jou als consument in staat stelt om je eigen zonne-energie op te wekken zónder panelen op je eigen dak. Goed voor het milieu en handig, want je hebt er geen omkijken naar.

Leveranciersgegevens

Bedrijf Vrijopnaam
Email klantteam@vrijopnaam.nl
Telefoon 085 – 30 32 652
Bereikbaar ma – vr 9.00 – 17.00
Adres Burg L F de Montignyln 210, 3055 NJ Rotterdam
Website https://www.vrijopnaam.nl/
Direct naar:

Hoe scoort Vrijopnaam?

 • 7/10
  Prijsinzichten - 7/10
 • 6.5/10
  Overstapproces - 6.5/10
 • 6.5/10
  Klantenservice - 6.5/10
 • 6.3/10
  Duurzaamheid - 6.3/10
 • 6.4/10
  Betalingen - 6.4/10
6.5/10

Vergelijk Vrijopnaam met alle andere energieleveranciers

Alle informatie over Vrijopnaam

Vrijopnaam aanvragen? Meld je nu aan voor de goedkoopste energieaanbieding van Vrijopnaam en profiteer direct van de hoogste welkomstkorting. Je ontvangt de welkomstkorting alleen als nieuwe klant van Vrijopnaam. De gehele overstap wordt door Vrijopnaam verzorgt zodat je nooit zonder gas en licht komt te zitten. Wettelijk is afgesproken dat de leveranciers de overstap zo soepel mogelijk laten verlopen. Daarom stemmen zij onderling af wanneer het huidige energiecontract verloop en het nieuwe contract begint.

Nieuwe klanten die een energiecontract hebben met een resterende looptijd van maximaal 3 maanden worden aan het einde van hun huidige contract overgezet. Hierdoor wordt de overstapboete of het mislopen van een welkomstkorting voorkomen. Klanten die een energiecontract hebben met een resterende looptijd van langer dan 3 maanden worden direct overgezet. Een eventuele overstapboete en/of misgelopen welkomstpremie worden niet vergoedt.

Wat gebeurd er na Vrijopnaam aanvragen?

Enkele minuten na de aanvraag bij Vrijopnaam ontvang je per e-mail een bevestiging van ons. Je hoeft verder niets meer te doen. Je aanvraag wordt door ons naar Vrijopnaam gestuurd. Hierna kun je het volgende verwachten:

 1. Binnen 5 werkdagen ontvang je jouw nieuwe energiecontract per e-mail;
 2. Je hebt 14 kalenderdagen wettelijke bedenktijd
 3. Het huidig contract wordt voor jou opgezegd;
 4. Rond de startdatum van jou energiecontract vraagt Vrijopnaam de meterstanden bij je op;
 5. De overstap is voltooid en je start direct met besparen!

Verhuizen: energiecontract Vrijopnaam aanvragen

Ga je binnenkort verhuizen of ben je onlangs verhuisd, dan kun je gemakkelijk een nieuw energiecontract voor jouw nieuwe woning bij Vrijopnaam aanvragen via onze handige energievergelijker. Het nieuw energiecontract gaat zo snel mogelijk in en er is altijd gas en licht aanwezig in jouw nieuwe woning.

Ga je binnenkort verhuizen? Dan kun je ervoor kiezen om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier of om je contract bij Vrijopnaam te verhuizen. Hieronder volgt een handig stappenplan die je kunt gebruiken als je jouw energiecontract bij Vrijopnaam wilt verhuizen. Zo weet je zeker dat je aansluiting op gas en licht goed wordt geregeld.

 1. Geef je verhuizing direct door aan Vrijopnaam
  Dit kan al vanaf 3 maanden voor je verhuizing maar doe dit uiterlijk twee weken voordat je gaat verhuizen. Vaak kun je de verhuizing via internet doorgeven. Bekijk op de website van Vrijopnaam of dit mogelijk is.

 2. Schrijf je meterstanden op
  Schrijf op de dag dat je gaat verhuizen de meterstanden op. Deze worden later opgevraagd door Vrijopnaam.

 3. Geef de meterstanden binnen 2 weken door
  Heb je je meterstanden opgeschreven? Stuur deze dan op naar Vrijopnaam. Dit kan altijd schriftelijk maar bij sommige energieleverancier ook online doorgegeven worden. Vrijopnaam geeft hierna de meterstanden door aan jouw netbeheerder. Je netbeheerder registreert alle aansluitingen en zorgt voor het transport in jouw gebied.

 4. Controleer de eindafrekeing
  Kijk of de opgegeven meterstanden ook overeenkomen met de meterstanden op de eindafrekening. Komen deze niet overeen? Neem dan direct contact op met Vrijopnaam. Binnen 3 maanden na verhuisdatum mag je deze namelijk nog wijzigen.


Direct profiteren van goedkopere energietarieven?

Verhuizen is een goed moment om van energieleverancier te switchen. Overstappen is namelijk enkel een administratieve kwestie. Nu je tijden je verhuizing hier toch al mee bezig bent kun je gemakkelijk met onze energievergelijker checken of je wel gebruik maakt van de goedkoopste energietarieven!

Wil je Vrijopnaam opzeggen? Dan kan je de onderstaande tekst gebruiken om je opzegging bij Vrijopnaam in orde te maken. Je mag de tekst van ons overnemen en deze gebruiken in een eigen brief naar de energieleverancier. Wil je Vrijopnaam opzeggen? Dan moet je wel je eigen gegevens invullen, zoals je voornaam, je adres en andere gegevens die Vrijopnaam nodig heeft om jou energielevering op te zeggen.

Vrijopnaam opzeggen kan in tegenstelling tot wat velen anderen beweren niet telefonisch. Ga dus ook niet bellen want dit is zonde van je tijd. Wij adviseren je gewoon gebruik te maken van de onderstaande tekst. Ook de adresgegevens van Vrijopnaam voor het opzeggen, staat in deze brief. Deze adresgegevens kan je ook gebruiken voor op de envelop. Tenslotte is het handig om de brief aangetekend op te sturen. Dit om vervelende discussies achteraf te voorkomen.

Vrijopnaam
[straat + huisnummer]
[postcode] [plaats]

Betreft: Vrijopnaam opzeggen

[datum], [plaats]

Geachte heer / mevrouw,

Via dit schrijven wil ik mijn energiecontract bij Vrijopnaam opzeggen. Ik wil Vrijopnaam graag opzeggen per [datum].

[voornaam] [achternaam]
[straat] [huisnr]
[postcode] [plaats]

De incassomachtiging ten laste van mijn rekeningnummer die ik getekend heb bij het tot stand komen van mijn energieafname, wil ik ook logischerwijs laten vervallen. Gaarne deze te laten vervallen, tegelijkertijd met de datum van opzegging.

Graag ontvang ik van u een schriftelijke bevestiging van deze opzegbrief.

Indien mijn Vrijopnaam opzegging niet mogelijk is omdat ik mij nog binnen de contractperiode bevind, dan wil ik graag de vroegst mogelijke datum aanhouden waarop mijn abonnement wel op te zeggen is. Ik zou u willen vragen om in de schriftelijke bevestiging van mijn opzegging, ook de vroegst mogelijke datum te vermelden waarom mijn abonnement beëindigt wordt.

Met vriendelijke groet,

[Voor en achternaam + handtekening]


Vrijopnaam laten opzeggen?

Ga je voor een andere, goedkopere energieleverancier? Laat je opzegging dan aan ons over. Je kunt op onze website makkelijk vergelijken welke energieleverancier aan jou kan leveren en tegen welk tarief. Als je een energieleverancier hebt gevonden die beter bij je past, dan zullen wij jou Vrijopnaam opzeggen en maken wij jou nieuwe aansluiting in orde. Uiteraard kost deze overstapservice jou niks en kom je geen moment zonder stroom te zitten.

Welkomstpremies worden door energieleveranciers aangeboden aan nieuwe klanten. Met onze energievergelijker kun je direct zien hoe hoog de Vrijopnaam welkomstpremie op dit moment is.

De Vrijopnaam welkomstpremies zijn hoger in onze vergelijker omdat Vrijopnaam op deze manier hoger in onze resultaten terecht komt met hun energieproduct. Hier kun jij direct van profiteren als nieuwe klant. Wil je weten hoe hoog de Vrijopnaam welkomstpremie is? Start dan direct met vergelijken en bekijk jouw voordeel!

Denk je erover na om zonnepanelen aan te schaffen? Steeds meer leveranciers bieden zonnepanelen aan. Zo ook Vrijopnaam. Vrijopnaam biedt drie pakketten zonnepanelen aan. De energieleverancier levert zowel blauwe als zwarte zonnepanelen in combinatie met verschillende omvormers.

Betaal nooit meer teveel voor energie

Een overstap kan je tot ruim 300 euro besparing per jaar opleveren.

Bron: ACM, november 2016.
Ik maak de stap