Vandebron

Bij Vandebron neem je jouw energie direct af bij de aanbieder. Vandebron heeft als doel oude energiebedrijven overbodig maken door consumenten de mogelijkheid te bieden energie direct in te kopen bij de producent. De ambities van Vandebron gaan echter verder dan alleen het direct verbinden van consument en product. Vandebron wilt namelijk een belangrijke rol spelen in de transitie naar een autonome energievoorziening. Je betaalt 1 factuur aan Vandebron voor zowel de energiekosten als de kosten voor het transport/netbeheer.

Overstappen naar Vandebron, hoe werkt dat?

Wil je ook profiteren van een voordelig energiecontract bij Vandebron? Dat kan! Vandebron zegt jouw huidige contract voor je op. Wettelijk is afgesproken dat de energieleveranciers de overstap zo soepel mogelijk laten verlopen. Zij zullen met elkaar afstemmen wanneer het huidige contract afloopt en wanneer het nieuwe contract kan starten. Nieuwe klanten die een contract hebben met een resterende looptijd van maximaal 6 maanden stappen altijd over na het einde van het huidige contract. Hierdoor wordt een opzegboete of het mislopen van een welkomstkorting voorkomen. Klanten die een contract hebben met een resterende looptijd langer dan 6 maanden worden direct overgezet. Een eventuele opzegboete en/of misgelopen welkomstkorting worden niet vergoed.

Wat gebeurt er na jouw aanvraag?

Binnen enkele minuten ontvang je een e-mail van ons met de bevestiging van jouw aanvraag. Je hoeft verder niets meer te doen. Wij versturen jouw aanvraag direct naar Vandebron:

  • Binnen 5 werkdagen ontvang je jouw nieuwe energiecontract per e-mail;
  • 14 kalenderdagen wettelijke bedenktijd;
  • Jouw huidige energiecontract wordt voor je opgezegd;
  • Rond de startdatum van jouw contract vraagt Vandebron de meterstanden bij je op;
  • De overstap is voltooid, je start met besparen!

Verhuizen: nieuw energiecontract Vandebron

Ga je verhuizen of ben je onlangs verhuisd, dan kun je gemakkelijk een nieuw energiecontract voor jouw nieuwe woning aanvragen via ons. Het energiecontract gaat zo spoedig mogelijk in. Er is altijd stroom en/of gas in jouw nieuwe woning aanwezig. Mocht je nog een energiecontract op een ander adres hebben, dan dien je dit zelf op te zeggen.