Eneco

Met ruim twee miljoen klanten is Eneco één van de grootste spelers op de Nederlandse energiemarkt. Eneco heeft aangekondigd dat de Eneco tarieven 2015 licht dalen. Denkt men aan energievoorziening in Nederland dan staat Eneco Energie met haar historie aan de basis. Je betaalt 1 factuur aan Eneco voor zowel de energiekosten als de kosten voor het transport/netbeheer.

Overstappen naar Eneco, hoe verloopt dat?

Wil je als consument ook profiteren van een voordelig energiecontract bij Eneco? Dat kan! Eneco zegt jouw huidige contract voor je op. Wettelijk is afgesproken dat de energieleveranciers de overstap zo soepel mogelijk laten verlopen. Zij zullen met elkaar afstemmen wanneer het huidige contract afloopt en wanneer het nieuwe contract kan starten. Nieuwe klanten die een contract hebben met een resterende looptijd van maximaal 3 maanden stappen altijd over na het einde van het huidige contract. Hierdoor wordt een opzegboete of het mislopen van een welkomstkorting voorkomen. Klanten die een contract hebben met een resterende looptijd langer dan 3 maanden worden direct overgezet. Een eventuele opzegboete en/of misgelopen welkomstkorting worden niet vergoed.

Wat gebeurt er na jouw aanvraag?

Binnen enkele minuten ontvang je een e-mail van ons met de bevestiging van jouw aanvraag. Je hoeft verder niets meer te doen. Wij versturen jouw aanvraag direct naar Eneco:

  • Binnen 5 werkdagen ontvang je jouw nieuwe energiecontract per e-mail;
  • 14 kalenderdagen wettelijke bedenktijd;
  • Je huidige energiecontract wordt voor jou opgezegd;
  • Rond de startdatum van jouw contract vraagt Eneco de meterstanden bij je op;
  • De overstap is voltooid, je start met besparen!

Verhuizen: nieuw energiecontract Eneco

Ga je verhuizen of ben je onlangs verhuisd, dan kun je gemakkelijk een nieuw energiecontract voor jouw nieuwe woning aanvragen via ons. Het energiecontract gaat zo spoedig mogelijk in. Er is altijd stroom en/of gas in uw nieuwe woning aanwezig. Mocht je nog een energiecontract op een ander adres hebben, dan dien je dit zelf op te zeggen.

Zakelijk/MKB Eneco

Heb je vragen over de zakelijke overstapprocedure naar de Eneco? Neem dan gerust contact met onze klantenservice op voor een toelichting.