DGB Opzeggen, Verhuizen, Acties & Meer

De Groene Belangenbehartiger

DGB energie, voluit geschreven De Groene Belangenbehartiger, is een energieleverancier die zich richt op de agrarische sector. DGB energie is ontstaan uit onvrede onder agrariërs over de gevestigde energieleveranciers. DGB energie leverde oorspronkelijk enkel aan agrariërs, tegenwoordig ook aan andere sectoren en particulieren.

Leveranciersgegevens

Bedrijf De Groene Belangenbehartiger
Email info@dgbenergie.nl
Telefoon 0523 68 33 39
Bereikbaar ma – vr 8.30 – 17.00
Adres Lange Spruit 1a, 7773 NE Hardenberg
Website http://www.dgbenergie.nl/
Direct naar:

Hoe scoort DGB?

 • 8/10
  Prijsinzichten - 8/10
 • 6.4/10
  Overstapproces - 6.4/10
 • 6.8/10
  Klantenservice - 6.8/10
 • 6.5/10
  Duurzaamheid - 6.5/10
 • 7/10
  Betalingen - 7/10
6.9/10

Vergelijk DGB met alle andere energieleveranciers

Alle informatie over De Groene Belangenbehartiger

Bekijk de huidige aanbiedingen van DGB met onze handige energievergelijker.

De Groene Belangenbehartiger aanvragen? Meld je nu aan voor de goedkoopste energieaanbieding van De Groene Belangenbehartiger en profiteer direct van de hoogste welkomstkorting. Je ontvangt de welkomstkorting alleen als nieuwe klant van De Groene Belangenbehartiger. De gehele overstap wordt door De Groene Belangenbehartiger verzorgt zodat je nooit zonder gas en licht komt te zitten. Wettelijk is afgesproken dat de leveranciers de overstap zo soepel mogelijk laten verlopen. Daarom stemmen zij onderling af wanneer het huidige energiecontract verloop en het nieuwe contract begint.

Nieuwe klanten die een energiecontract hebben met een resterende looptijd van maximaal 3 maanden worden aan het einde van hun huidige contract overgezet. Hierdoor wordt de overstapboete of het mislopen van een welkomstkorting voorkomen. Klanten die een energiecontract hebben met een resterende looptijd van langer dan 3 maanden worden direct overgezet. Een eventuele overstapboete en/of misgelopen welkomstpremie worden niet vergoedt.

Wat gebeurd er na De Groene Belangenbehartiger aanvragen?

Enkele minuten na de aanvraag bij De Groene Belangenbehartiger ontvang je per e-mail een bevestiging van ons. Je hoeft verder niets meer te doen. Je aanvraag wordt door ons naar De Groene Belangenbehartiger gestuurd. Hierna kun je het volgende verwachten:

 1. Binnen 5 werkdagen ontvang je jouw nieuwe energiecontract per e-mail;
 2. Je hebt 14 kalenderdagen wettelijke bedenktijd
 3. Het huidig contract wordt voor jou opgezegd;
 4. Rond de startdatum van jou energiecontract vraagt De Groene Belangenbehartiger de meterstanden bij je op;
 5. De overstap is voltooid en je start direct met besparen!

Verhuizen: energiecontract De Groene Belangenbehartiger aanvragen

Ga je binnenkort verhuizen of ben je onlangs verhuisd, dan kun je gemakkelijk een nieuw energiecontract voor jouw nieuwe woning bij De Groene Belangenbehartiger aanvragen via onze handige energievergelijker. Het nieuw energiecontract gaat zo snel mogelijk in en er is altijd gas en licht aanwezig in jouw nieuwe woning.

Wil je De Groene Belangenbehartiger opzeggen? Dan kan je de onderstaande tekst gebruiken om je opzegging bij De Groene Belangenbehartiger in orde te maken. Je mag de tekst van ons overnemen en deze gebruiken in een eigen brief naar de energieleverancier. Wil je De Groene Belangenbehartiger opzeggen? Dan moet je wel je eigen gegevens invullen, zoals je voornaam, je adres en andere gegevens die De Groene Belangenbehartiger nodig heeft om jou energielevering op te zeggen.

De Groene Belangenbehartiger opzeggen kan in tegenstelling tot wat velen anderen beweren niet telefonisch. Ga dus ook niet bellen want dit is zonde van je tijd. Wij adviseren je gewoon gebruik te maken van de onderstaande tekst. Ook de adresgegevens van De Groene Belangenbehartiger voor het opzeggen, staat in deze brief. Deze adresgegevens kan je ook gebruiken voor op de envelop. Tenslotte is het handig om de brief aangetekend op te sturen. Dit om vervelende discussies achteraf te voorkomen.

De Groene Belangenbehartiger
[straat + huisnummer]
[postcode] [plaats]

Betreft: De Groene Belangenbehartiger opzeggen

[datum], [plaats]

Geachte heer / mevrouw,

Via dit schrijven wil ik mijn energiecontract bij De Groene Belangenbehartiger opzeggen. Ik wil De Groene Belangenbehartiger graag opzeggen per [datum].

[voornaam] [achternaam]
[straat] [huisnr]
[postcode] [plaats]

De incassomachtiging ten laste van mijn rekeningnummer die ik getekend heb bij het tot stand komen van mijn energieafname, wil ik ook logischerwijs laten vervallen. Gaarne deze te laten vervallen, tegelijkertijd met de datum van opzegging.

Graag ontvang ik van u een schriftelijke bevestiging van deze opzegbrief.

Indien mijn De Groene Belangenbehartiger opzegging niet mogelijk is omdat ik mij nog binnen de contractperiode bevind, dan wil ik graag de vroegst mogelijke datum aanhouden waarop mijn abonnement wel op te zeggen is. Ik zou u willen vragen om in de schriftelijke bevestiging van mijn opzegging, ook de vroegst mogelijke datum te vermelden waarom mijn abonnement beëindigt wordt.

Met vriendelijke groet,

[Voor en achternaam + handtekening]


De Groene Belangenbehartiger laten opzeggen?

Ga je voor een andere, goedkopere energieleverancier? Laat je opzegging dan aan ons over. Je kunt op onze website makkelijk vergelijken welke energieleverancier aan jou kan leveren en tegen welk tarief. Als je een energieleverancier hebt gevonden die beter bij je past, dan zullen wij jou De Groene Belangenbehartiger opzeggen en maken wij jou nieuwe aansluiting in orde. Uiteraard kost deze overstapservice jou niks en kom je geen moment zonder stroom te zitten.

Ga je binnenkort verhuizen? Dan kun je ervoor kiezen om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier of om je contract bij De Groene Belangenbehartiger te verhuizen. Hieronder volgt een handig stappenplan die je kunt gebruiken als je jouw energiecontract bij De Groene Belangenbehartiger wilt verhuizen. Zo weet je zeker dat je aansluiting op gas en licht goed wordt geregeld.

 1. Geef je verhuizing direct door aan De Groene Belangenbehartiger
  Dit kan al vanaf 3 maanden voor je verhuizing maar doe dit uiterlijk twee weken voordat je gaat verhuizen. Vaak kun je de verhuizing via internet doorgeven. Bekijk op de website van De Groene Belangenbehartiger of dit mogelijk is.

 2. Schrijf je meterstanden op
  Schrijf op de dag dat je gaat verhuizen de meterstanden op. Deze worden later opgevraagd door De Groene Belangenbehartiger.

 3. Geef de meterstanden binnen 2 weken door
  Heb je je meterstanden opgeschreven? Stuur deze dan op naar De Groene Belangenbehartiger. Dit kan altijd schriftelijk maar bij sommige energieleverancier ook online doorgegeven worden. De Groene Belangenbehartiger geeft hierna de meterstanden door aan jouw netbeheerder. Je netbeheerder registreert alle aansluitingen en zorgt voor het transport in jouw gebied.

 4. Controleer de eindafrekeing
  Kijk of de opgegeven meterstanden ook overeenkomen met de meterstanden op de eindafrekening. Komen deze niet overeen? Neem dan direct contact op met De Groene Belangenbehartiger. Binnen 3 maanden na verhuisdatum mag je deze namelijk nog wijzigen.


Direct profiteren van goedkopere energietarieven?

Verhuizen is een goed moment om van energieleverancier te switchen. Overstappen is namelijk enkel een administratieve kwestie. Nu je tijden je verhuizing hier toch al mee bezig bent kun je gemakkelijk met onze energievergelijker checken of je wel gebruik maakt van de goedkoopste energietarieven!

Welkomstpremies worden door energieleveranciers aangeboden aan nieuwe klanten. Met onze energievergelijker kun je direct zien hoe hoog de De Groene Belangenbehartiger welkomstpremie op dit moment is.

De De Groene Belangenbehartiger welkomstpremies zijn hoger in onze vergelijker omdat De Groene Belangenbehartiger op deze manier hoger in onze resultaten terecht komt met hun energieproduct. Hier kun jij direct van profiteren als nieuwe klant. Wil je weten hoe hoog de De Groene Belangenbehartiger welkomstpremie is? Start dan direct met vergelijken en bekijk jouw voordeel!

Denk je erover na om zonnepanelen aan te schaffen? Steeds meer leveranciers bieden zonnepanelen aan. Zo ook De Groene Belangenbehartiger. De Groene Belangenbehartiger biedt drie pakketten zonnepanelen aan. De energieleverancier levert zowel blauwe als zwarte zonnepanelen in combinatie met verschillende omvormers.

Betaal nooit meer teveel voor energie

Een overstap kan je tot ruim 300 euro besparing per jaar opleveren.

Bron: ACM, november 2016.
Ik maak de stap