Energielabel Aanvragen - Onlineenergievergelijker.nl
energieprijzenbanner

Energielabel aanvragen

Sinds 2015 is het alleen nog toegestaan om een woning of bedrijfspand te verkopen of te verhuren met energielabel. Een energielabel van een huis of bedrijfspand geeft aan, hoe zuinig het pand in de zin van de stookkosten.

Het meest zuinige energielabel is A en de minst zuinige energielabel is G. Een energielabel is 10 jaar geldig.

laagste prijsgarantie energie

Begin met
vergelijken


Heb je een nieuwbouw woning? Dan kun je zelf een energielabel aanvragen. Een energielabel aanvragen voor jouw huis is soms ook overbodig, check hiervoor de website van Rijksoverheid: www.zoekuwenergielabel.nl

Energielabel aanvragen zonder DigiD

Een energielabel aanvragen brengt kosten met zich mee. Als je zelf een energielabel wilt aanvragen, hoeft dit gelukkig niet veel te kosten. De goedkoopste oplossing is om de aanvraag zelf te doen. Een energielabel aanvragen zonder DigiD is niet mogelijk voor degenen die dit online willen doen. Wat je wel kan doen zonder DigiD, is contact opnemen met de Rijksoverheid. Je kunt dan vragen om een papieren versie van de aanvraag. Deze zal je maximaal binnen 2 weken thuis ontvangen.

Na het ontvangen van de papieren, dien je deze correct in te vullen en waar nodig aan te vullen met hardcopy bewijsmaterialen. Heb je een tussenpersoon die voor jou de energielabel wilt aanvragen? Vul dan ook de bijlage genoemd ‘machtigingsformulier’ in.

Kosten energielabel aanvragen

Een energielabel aanvragen neemt kosten met zich mee. Je kunt kiezen voor de goedkope oplossing en zelf een energielabel aanvragen. Je kunt de website van Rijksoverheid: www.energielabelvoorwoningen.nl, hiervoor raadplegen ter informatie. De kosten voor het aanvragen zullen circa €40 bedragen.

Hulp inschakelen van een erkend adviseur.

Een energielabel aanvragen kan je zelf doen, maar je kunt dit ook uit handen geven aan een erkend adviseur. Een adviseur zal je wel iets meer kosten, maar kan daarentegen ook zorgen voor een betere waardering van je woning of bedrijfspand, dit omdat je energielabel soms gunstiger uitpakt. Voor het inschakelen van een erkend adviseur betaal je zo een €150.


Voorlopig energielabel definitief maken

Heb je een voorlopig energielabel toegewezen gekregen? Dan kan je deze aanhouden of laten aanpassen waar nodig. Zo kan je deze aanpassen als je bijvoorbeeld ziet dat er enkel glas staat genoteerd terwijl je intussen al dubbelglas hebt laten plaatsen. Een simpele foto van het pand en de aanpassingen moet al voldoende zijn voor het aanpassen van het rapport.

Een nieuw energielabel aanvragen is onnodig. Je kunt namelijk je oude energielabel simpel laten aanpassen en definitief laten maken. Op deze manier ben je het goedkoopste uit en ben je daarnaast ook snel klaar.

En goed energielabel zegt niks als je niet groen bent.

Een energielabel aanvragen is verplicht en zorgt ervoor dat je iets milieubewuster wordt. Je kunt ervoor kiezen om nog bewuster te zijn door groene energie te gaan stoken. Groene energie kost niks meer dan normale (grijze) energie, maar het is wel vele malen duurzamer.

Denk aan de toekomst van onze kostbare aarde en kies ook voor groene energie. Je kunt de goedkoopste groene energieleverancier vinden in onze energievergelijker. Daarnaast profiteer je van de laagste prijsgarantie. Betaal je nu minder? Dan betalen wij je het verschil terug.