Welkomstkorting - Alles Over Energie

Welkomstkorting

contractalarm Terug

Welkomstkorting is een vorm van korting die steeds meer energieleveranciers aanbieden. Het wordt ook wel een cashback genoemd en betreft een vooraf bepaald bedrag dat vaak na een jaar wordt uitbetaald door de energieleverancier in kwestie.

De korting wordt dus niet verrekend met je voorschotbedrag, maar betreft een korting die wordt doorberekend in de prijzen van de energieleverancier en aan het einde van het jaar wordt uitbetaald. Beëindigt jij jou energiecontract voor de einddatum van het contract, dan vervalt jou recht op welkomstkorting en betaalt je het volle tarief aan de energieleverancier.

Een welkomstkorting wordt soms door energieleveranciers vervangen voor een welkomstcadeau. In plaats van een cashback korting op je energierekening, ontvang je van de leverancier bijvoorbeeld een tablet, slimme thermostaat of een cadeaubon die je zelf ergens uit kunt geven. Energieleveranciers kiezen ervoor om energiecontracten met kado weg te geven omdat het een efficiënte manier is om klanten te werven. Een kado spreekt doorgaans meer tot de verbeelding dan een bepaald geldbedrag.