Waarborgsom - Alles Over Energie

Waarborgsom

contractalarm Terug

Sommige energieleveranciers vragen om een waarborgsom aan nieuwe klanten. Niet alle nieuwe klanten worden om een waarborgsom betaald, maar klanten die mogelijk een betalingsrisico vormen voor de energieleverancier in kwestie kan wel om een waarborgsom gevraagd worden.

Je wordt gezien als klant met een betalingsrisico, als je openstaande schulden hebt, maar ook als u een betalingsachterstand heeft bij uw vorige energieleveranciers. Door een waarborgsom te vragen als u klant wordt, dekken energieleveranciers zich in tegen het mogelijk mislopen van kosten door wanbetaling of te laat betalen.

Ook een njotitie bij het BKR in Tiel kan invloed hebben op jou eventuele waargborgsom bij je nieuwe energieleverancier. Het bedrag dat je moet betalen in het kader van de waarborgsom, verschilt per energieleverancier.

Het bedrag kan oplopen tot 1000 euro, maar de meeste energieleveranciers rekenen een bedrag van ongeveer 200 tot 500 euro. Overigens zijn er ook energieleveranciers die geen waarborgsom vragen, maar deze groep is in de minderheid.