Slimme thermostaat - Alles Over Energie

Slimme thermostaat

contractalarm Terug

Een slimme thermostaat wordt ook wel een E-thermostaat genoemd en betreft een digitale thermostaat die je energieverbruik inzichtelijker maakt. De thermostaat ziet er anders uit dan traditioneel thermostaten, want de slimme thermostaat is een schermpje met touch screen die je eenvoudig kan bedienen.

Steeds meer energieleveranciers bieden hun klanten een slimme thermostaat aan en dit is niet voor niets. Door een slimme thermostaat aan te bieden, maken energieleveranciers het namelijk mogelijk om hun klanten veel energie te laten besparen en de energiekosten gemakkelijk te laten dalen.

De mogelijkheden van de slimme thermostaat

De slimme thermostaat geeft je een actueel inzicht in je energieverbruik en de kosten van je energieverbruik. Je ziet niet alleen op welke tijdstippen je veel of juist weinig energie verbruikt, maar je kan ook een melding ontvangen als je te veel energie verbruikt.

Door een melding te krijgen bij het veelvuldig gebruiken van energie, kan je voorkomen dat je geld bij moet betalen aan het einde van het jaar.

Tot slot zijn er tevens slimme thermostaten die zichzelf automatisch uit kunnen schakelen als je niet thuis bent, simpelweg door een ingebouwde bewegingssensor te gebruiken om te achterhalen of er iemand in de ruimte is. Is er niemand thuis, dan wordt de verwarming uitgeschakeld en bespaar je energie.