Salderen - Alles Over Energie

Salderen

contractalarm Terug

Salderen wordt ook wel het terugleveren van energie genoemd. Heb je zonnepanelen op je dak liggen, dan is de kans groot dat je deze term al wel eens gehoord heeft.

Wek je zelf energie op, dan krijg je namelijk de mogelijkheid om energie te salderen en op deze manier (nog) meer geld te besparen of zelfs geld te verdienen.

Als je zelf energie opwekt met zonnepanelen, gebruik je de opgewekte energie voor je eigen huishouden. Wekken de zonnepanelen meer stroom op dan je zelf gebruikt, dan blijft er stroom over. Deze stroom kan je terugleveren aan het elektriciteitsnet.

De hoeveelheid energie die je teruglevert, wordt bijgehouden door de energiemeter en aan het einde van het jaar wordt de energie die je heeft teruggeleverd verrekend met de energie die je hebt afgenomen.

Het verrekenen van de teruggeleverde energie en de afgenomen energie, wordt ook wel salderen genoemd. Heb je meer energie teruggeleverd dan afgenomen, dan krijg je hier een vergoeding voor.

Verder betaal je alleen energiebelasting en leveringskosten over de energie die je hebt afgenomen van uw energieleverancier, ofwel het gesaldeerde verbruik.